Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Haziran 2022 - 17:38 Yorum: 0

Kırıkkale’nin kültür varlıkları tanıtıldı

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Kültür Varlıkları Envanteri" kitabı ile "Hacı Taşan Kültür Plak Serisi"nin tanıtım toplantısında yaptığı...

Kırıkkale’nin kültür varlıkları tanıtıldı

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Kültür Varlıkları Envanteri" kitabı ile "Hacı Taşan Kültür Plak Serisi"nin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, "Bozlak kültürünün ve abdal geleneğinin en önemli değerlerini şehrimizin bir evladı temsil etmiştir" dedi.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen "Kültür Varlıkları Envanteri" kitabı ile "Hacı Taşan Kültür Plak Serisi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Tekbıyıkoğlu, "Kırıkkale'mizin içerisinde Anadolu motiflerinin bir rengi olan abdal geleneğini ve bozlak kültürümüzü barındırıyoruz. Bu bizim için hakikaten çok kıymetli. Bozlak geleneği, yeni bir kültür değil. Bazı çalışmalar Orta Asya'ya kadar dayanıyor ve biz bunları günümüze kadar yaşatabilmişiz. Bozlak kültürünün ve Abdal geleneğinin en önemli değerlerini şehrimizin bir evladı temsil etmiştir. Umarım bundan sonra da çok önemli isimler çıkar ve bu geleneği devam ettirir" dedi.

Konuşmanın ardından Hacı Taşan'ın eserlerinin yer aldığı plak, basın mensuplarına dinletildi ve Kırıkkale Ustalar Topluluğunca Taşan'ın eserleri seslendirildi.

Tanıtım toplantısına Vali Tekbıyıkoğlu'nun yanı sıra, Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazlı Altuntop katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber