Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 29 Mart 2019 - 13:13 Yorum: 0

Kırıkkale’nin mümbit toprakları sulamaya açıldı

Devlet Su İşleri, Kırıkkale'ye yapılan yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki...

Kırıkkale’nin mümbit toprakları sulamaya açıldı

Devlet Su İşleri, Kırıkkale'ye yapılan yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Kırıkkale'nin hasretle beklediği baraj ve göletleri bir bir hizmete aldık. 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız 5 baraj ve 1 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Hizmete aldığımız barajlardan birisi Sulakyurt Barajı'dır. Barajın yüksekliği 51 metredir. Baraj 25 bin 690 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Sulama tesisinin de inşaat çalışmaları tamamlanma safhasındadır. Yaycı Deresi üzerine 32 metre yüksekliğinde inşa ettiğimiz Keskin Ceritmüminli Barajı 9 bin 510 dekar zirai arazinin sulanmasına hizmet etmektedir" denildi.

Kırıkkale’nin mümbit toprakları sulamaya açıldı

Kırıkkale’nin mümbit toprakları sulamaya açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber