Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ağustos 2014 - 15:43 Yorum: 0

Kırkağaç kavunu hasatına başlandı

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Boğaz: "İlçede 12 bin dekarlık alanda yetiştirilen kavunda bu yıl 30 bin tonluk rekolte beklentimiz var"

Kırkağaç kavunu hasatına başlandı

MANİSA (AA) - Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Türkiye'nin önemli kavun üretim merkezlerinden biri olan Kırkağaç'ta ürünün hasadına başlandığını bildirdi.

Boğaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 12 bin dekarlık yetiştirilen 30 bin tonluk rekolte beklentisi bulunan kavunun hasadına başlandığını bildirdi. 

Hasatta, bahar yağmurlarından dolayı 15 günlük gecikmeyle yaşandığını kaydeden Boğaz, hava şartlarının iyi olması nedeniyle rekoltenin ve kalitenin yüksek olmasını beklediklerini söyledi. 

Üreticinin bilinçlendiğini ve depolama sistemine büyük önem vermeye başladığını vurgulayan Boğaz, ilçede 12 soğuk hava deposunun bulunduğunu fakat yeterli olmadığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Kırkağaç kavunu soğuk hava depoları sayesinde daha uzun süre dayanabiliyor. Üreticilerimiz kavunun kıymetini biliyorlardı ama teknolojiyi kullanmakta zorluk çekiyordu. Kaymakamlık önderliğinde yapılan depoyu örnek alan üreticiler, artık ürünlerini daha iyi fiyata satmak için modern depolar yapıyor."

- "Etiket uygulaması yaygınlaşacak"

Boğaz, geçtiğimiz yıl başlanan etiket uygulamasının bu yıl önemli ölçüde yaygınlaşmasını beklediklerini belirterek "Geçen yıl 53 bin etiket bastırmıştık. Üreticilerimizin bir kısmı bu etiketlerden almıştı. Kırkağaç kavunu tercih eden tüketici de yanıltılmadığını görerek etiketli kavunu tercih etti. Bu çiftçinin de etiketi benimsemesini sağladı. Bu yıl hedefimiz 100 bin etiket bastırmak ve önümüzdeki yıl da etiketsiz kavunun piyasaya sürülmemesini sağlamak" diye konuştu.

Boğaz, tüketicinin Kırkağaç kavununu sapında yer alan "Kırkağaç Kavunu" yazılı helogramlı etiketi sayesinde ayırt edebileceğini belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber