Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin ve zeytinyağında kalite kaybını önlemek amacıyla başlatılan zeytin kasası dağıtımı Kırkağaç'ta...

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin ve zeytinyağında kalite kaybını önlemek amacıyla başlatılan zeytin kasası dağıtımı Kırkağaç'ta da 315 üreticiyle devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin kalkınmasına katkı sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor. Saruhanlı ilçesinde başlayan zeytin ve zeytinyağında kalite kaybının önüne geçilmesini hedefleyen kırsal kalkınma projesi Kırkağaç ilçesinde devam etti. Kırkağaç Koordinasyon İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleşen dağıtım töreninde Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Kalitenin düşmesinin önüne geçilecek

Dağıtım töreninde konuşan Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün önderliğinde çiftçilerimizin kalkınmasını sağlayacak projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Zeytin ve zeytinyağında en önemli kayıplar hasat aşamasında yaşanan hatalardan kaynaklanması sebebiyle üreticiye zeytin kasası dağıtıyoruz. Zeytin hasadı kaliteyi doğrudan etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Toplanan zeytinlerin uzun süre bekletilmesi, yaralı, bozuk ve kalite dışı zeytinlerin sağlam zeytinlerle aynı kaba konması, zeytin kaplarının çok fazla üst üste konması sonucu randıman ve kalite düşüklüğüne neden olunması, yağlık zeytinlerin çok fazla bekletilerek, yağ kalitesinin bozulması bu nedenlerin başında geliyor. Bütün bu sebeplerden dolayı Kırkağaçlı 315 üreticiye bin 890 üreticiye zeytin kasası dağıttık. Ürünlerinin bol olmasını diliyorum" dedi.

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Kırkağaçlı 315 çiftçiye büyük destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber