Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 20:08 Yorum: 0

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün birlikte organize ettiği "5. Tiyatro Şenliği", 27 Mart Dünya Tiyatrolar...

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün birlikte organize ettiği "5. Tiyatro Şenliği", 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında coşkulu bir şekilde perdelerini açtı.

Rektörlük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte tiyatro sever vatandaşları, Türk ve dünya tiyatro tarihinin önemli isimlerinin sözleriyle beraber yer aldığı duvar portre sergisi ve hatıra fotoğraf çekimi standı karşıladı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, gösteriyi halkla beraber izlemek amacıyla seyircilerin arasında yerini alarak katılımcıları selamladı.

Tiyatro Şenliği'nin açılış konuşması ve 2017 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi okunması, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından yapıldı. Bu yıl Fransız oyuncu Isabelle Huppert tarafından yazılan dünya tiyatro bildirgesinde, metnin şimdiye kadar 55 kez yazıldığı belirtildi. Tiyatronun gücüyle her şeye direndiği, her şeye karşın hayatta kaldığı, savaşları, sansürleri ve parasızlığı aşıp geçtiğini vurgulayan bildirge "Tiyatroya yol açın!" sloganıyla biterken, hemen ardından Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin oynadığı "İki Efendili Uşak" adlı tiyatro sahne aldı.

İtalyan yazar Carlo Gordoni'nin klasik komedya türündeki eserinden uyarlanan oyunda tiyatro kulübünün öğrencileri, oyunculukları ve sahne performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı.

Programın sonunda Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na teşekkürlerini sunarak sahneye davet ettiler. Kesimoğlu, tiyatroda yer alan öğrencileri tebrik etti, çiçek ve plaket takdim etti. Genç tiyatrocuların sahnede gösterdikleri performanstan oldukça etkilendiğini ifade eden Kesimoğlu, "Sadece önündeki engelleri kaldırmaya çalıştım. Bu güzelliğin tek sahibi onlardır" diyerek sanata ve gençlere her zaman desteğinin olacağını belirtti. Kesimoğlu, konuşmasının ardından Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Kırklareli, Dünya Tiyatrolar Günü’ne perdelerini açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber