Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Ekim 2017 - 17:23 Yorum: 0

Kırklareli’li öğrencilerde beyaz perdeyle buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye genelinde sinemaya gitme imkanı bulamayan bir milyon öğrenci için başlattığı "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın"...

Kırklareli’li öğrencilerde beyaz perdeyle buluşacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye genelinde sinemaya gitme imkanı bulamayan bir milyon öğrenci için başlattığı "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi Kırklareli'nde de hayata geçiriliyor.

Sinemanın, sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi ilk defa beyaz perde ile buluşturacak.

Türkiye'nin her ilinde orta öğretim öğrencilerine bulundukları illerden sinema salonlarında ücretsiz olarak film seyretme olanağı sunacak proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor.

Bu kapsamda sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik, büyük ilgi görmesi beklenen projenin açılışı, Kırklareli'nde 23 Ekim 2017 tarihinde başlayacak ve 22 Aralık 2017 tarihinde tamamlanacak. Bu süre içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen ve gönderilen İksir, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu, Son Mektup, 120 ve Ertuğrul 1890 adlı filmler gösteri alacak.

Proje kapsamında Kırklareli'nde 4 bin 407 öğrencinin filmleri ücretsiz izlemesi planlanmakta olup, filmlerin gösterimi sırasında 1 su ve 1 paket patlamış mısırda ikram olarak verilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber