Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ağustos 2014 - 11:08 Yorum: 0

Kırklareli'nden kısa kısa

Öğretmenevi Müdürlüğüne Özsoy atandı

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz Öğretmenevi Müdürlüğü görevine Hayrettin Özsoy atandı.

Özsoy, gazetecilere yaptığı aklamada, Lüleburgaz Öğretmenevi Müdürü olarak atandığını söyledi.

Daha önce Lüleburgaz Ticaret Meslek Lisesi'nde bir süre görev yaptığını belirten Özsoy, "Öğretmenevini en iyi şekilde yönetmeye çalışacağım. Bunun için ekibimle beraber el ele vererek güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

 - "Kültürel ve Tarihsel Mirasın Korunması Projesi"

 

 Lüleburgaz Belediyesi ile Bulgaristan'ın Lubimets Belediyesi işbirliğiyle yürütülen "Kültürel ve Tarihsel Mirasın Korunması Projesi" tamamlandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi salonunda düzenlenen toplantıda, proje kapsamında hamamın restorasyonunun yapıldığını söyledi.

Bin yıldır bu coğrafyada farklı etnik köken ve dindeki insanların kardeşçe yaşadığını belirten Halebak, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki kapitalizm yüzünden bölge parçalanarak araya sınırlar çekildi. Bugün burada iki ülke belediyesi olarak eski dostluk ve kardeşlik bağlarını tekrar kuvvetlenecek projelere imza atıyoruz. Bu proje sayesinde iki ülkenin tarihi eserleri tekrar restore edilerek gün yüzüne çıkarıldı. Bu eserler aslında o dönemde Bulgarlar, Rumlar ve Türkler tarafından ortak kullanılıyordu. Yani o dönem dostluk vardı. Umarım bu tür projelerle o dostlukları tekrar oluştururuz." 

Lubimets Belediye Başkanı Anastas Anastasov da, projenin iki belediyeye de olumlu katkılarının olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber