Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ekim 2014 - 11:18 Yorum: 0

Kırklareli'nden kısa kısa

İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Festivaline doğru

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Festivali'ne katılacaklarını bildirdi.

Ulus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde Trakya arısı ve üretilen balın tanıtımını yapacaklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca koruma altında olan önemli arı ırklarından biri  olan Trakya arısına ve ürettiği ürünlere büyük önem verildiğini belirten Ulus, genetik özellikleri nedeniyle Türkiye'nin birçok bölgesinde Trakya arısı ve ürettiği ürünlerin rağbet gördüğünü ifade etti.

Ulus, 21-23 Kasım tarihlerinde Harbiye Açık Hava Müzesi Ahmet Fethi Paşa Salonu'nda yapılacak festivale katılmak isteyen birlik üyelerinin, birliğe başvuruda bulunması gerektiğini kaydetti.

- İmamlara hizmet içi eğitimi

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, imamlara yönelik hizmet içi eğitiminin sürdüğünü bildirdi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimin mesleki eksikleri tamamlama, bilgileri tekrar etmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Eğitime köylerde görev yapan 17 imamın katıldığını ifade eden Bayrak, eğitimin 160 süreceğini belirtti.

Eğitimde aynı zamanda Kuran-ı Kerim'i doğru okuma, mahreç, ezber, makamlı ezan okuma tekniklerinin de verileceğini anlatan Bayrak, imamlara yönelik açılan hizmet içi eğitiminin 11 Aralık 2014 Perşembe günü tamamlanacağını kaydetti.

Bayrak, daha sonra kadın kuran kursu eğiticilerinin de hizmet içi eğitimine alınacağını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber