Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Kırklareli'nden kısa kısa

Sivil Savunma Haftası

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Babaeski'de Sivil Savunma Haftası etkinlikleri sürüyor.

Hafta kapsamında, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yangın tatbikatı yapıldı.

Düzenlenen tatbikatta, siren çalmasıyla birlikte tahliye edilen okul binasında, senaryo gereği mahsur kalan öğrenciler kurtarılarak yangına müdahale edildi.

Babaeski Belediye İtfaiyesi Müdür Vekili Adnan Tunç, düzenlenen tatbikatta bina tahliyesi, güvenli bölge oluşturma ve yangına müdahale yöntemleri hakkında bilgi verdi.

 

- 2015-2016 pancar ekim kampanyası

Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Çukurpınar köyünde çiftçileri ziyaret etti.

Cömert, ziyarette çiftçilere, 2015-2016 sezonu pancar ekim kampanyası hakkında bilgi verdi.

Trakya Bölgesinde pancar ekimini arttırmak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Cömert, tüm köyleri ziyaret ederek, çiftçileri pancar üretimine teşvik etmek istediğini belirtti.

Şeker pancar ekim sezonun kısa süre içinde başlayacağını hatırlatan Cömert, "Pancar, alternatif ürün olan mısır, ayçiçeği, buğday ve arpadan daha fazla gelir sağlıyor. Diğer ürünlere göre uğraşısı fazla ancak hem fabrikamızın çalışmasını hem de elde edilen gelirin artmasını sağlayacak. 2015-2016 sezonu pancar ekim sezonuna az bir süre kaldı. Alternatif ürünlerin yanında pancar ekimi de hem size hemde bize katkı verecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber