Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Sami Er
Spor 24 Temmuz 2016 - 13:03 Yorum: 0

Kırkpınar Ağası Şahin’in 22 yıllık bayrak geleneği devam ediyor

1995-1998 yılları arasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık yapmış Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, abisinin 22 yıllık ağalık geleneğini...

Kırkpınar Ağası Şahin’in 22 yıllık bayrak geleneği devam ediyor

1995-1998 yılları arasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık yapmış Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, abisinin 22 yıllık ağalık geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 4 yıllık ağalık yapmış Hüseyin Şahin'in kardeşi Osman Şahin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da 18 yıl önce vefat eden ağabeyi için dikilen bayrakla katılarak, ağa ağabeyinin anısını yaşatmaya devam ediyor.

"25 yıldır Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılıyoruz"

25 yıldır Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katıldıklarını belirten Osman Şahin, "Bu sene olumsuz şeylere rağmen, bazı şerefsizler yüzünden Kırkpınar kalacaktı ama kalmadı. Kırkpınar dualı bir güreş. Son iki gün güzel geçti. Mutlu oluyoruz, en azından biraz stresimiz dağıldı. Biz 25 senedir buradayız. Kırkpınar'dan vazgeçemiyoruz. Benim ağabeyim buraya çok emekler verdi. Unutulmayan Kırkpınar ağası oldu. Edirne, Türkiye halen Hüseyin Şahin'i unutmadı. Tokat Erbağ'da geleneksel güreşlere ismini verdik, yıllardır sürdürüyoruz. Ben de bir kardeşi olarak elimden geleni yapıyorum. Onu unutturmamak için bende çaba gösteriyorum. İhlas Haber Ajansı ailesine ayrıca desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz buradayız her sene buradayız ve ölene kadar gelmeye devam edeceğiz" dedi.

"Bayrağımız 30 Metreye 13 Metre"

Osman Şahin, abisi adına Kırkpınar güreşlerine getirdiği bayrağı güreş alanında dolaştırılmasının ardından Edirne Belediyesi'ne hediye edeceğini belirterek, "Bayrağımız 30 metreye 17 metre. Hiç kullanılmamış yeni bir bayrağımızı getirdik. Kırkpınar'da bayrak turumuz artık gelenek hale geldi. Yıllarca da geleneği sürdürmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber