Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2018 - 13:58 Yorum: 0

Kırmızı dipli mumla güreş daveti

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 23 Eylül'de yapılacak Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'yı...

Kırmızı dipli mumla güreş daveti

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 23 Eylül'de yapılacak Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'yı 656 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mumla davet etti.

Başkan Çerçi, Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş ile birlikte Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'yı ziyaret ederek, Yunusemre Belediyesi tarafından 23 Eylül'de Ortaköy mesire alanında düzenlenecek "3. Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali"ne davet etti. Davetiyeleri dağıtırken önemli bir kültürü de yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Çerçi, 656 yıllık tarihe sahip Kırkpınar güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Yaralı'ya hediye etti. Başkan Çerçi, burada yaptığı açıklamada, Kırkpınar ağalarının eskiden güreşe davet edecekleri devlet erkanı, eşraf ve erkandan olanlar ile önemli saydıkları dostlarına kırmızı dipli mum gönderdiklerini ifade ederek, "Yunusemre Belediyesi olarak bizlerde 23 Eylül'de düzenleyeceğimiz güreş festivali için, davetiye götürdüğümüz kişilere 656 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar'da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Bu vesile ile Saruhanlı ve Manisalı tüm hemşerilerimizi güreş festivalimize bekliyoruz" dedi.

Başkan Yaralı ise davet dolayısıyla Çerçi'ye teşekkür ederek, Yuntdağı Yağlı Güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Ziyarette, AK Parti Yunusmere İlçe Başkanı Fatih Katıöz ve Saruhanlı Belediye Meclisi Üyeleri Burhan Tezcan, Eşref Doğrukıran ve Nuri Bozkurt da yer aldı.

Kırmızı dipli mumla güreş daveti

Kırmızı dipli mumla güreş daveti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber