Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 26 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Kırmızı: “Kooperatif Sigortacılığında Yeni Döneme Giriyoruz”

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu başkanı Nihat Kırmızı, açık kooperatif hüviyeti ile poliçe tanzim ettiklerini ve artık tüm branşlarda herhangi bir ortaklık...

Kırmızı: “Kooperatif Sigortacılığında Yeni Döneme Giriyoruz”

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu başkanı Nihat Kırmızı, açık kooperatif hüviyeti ile poliçe tanzim ettiklerini ve artık tüm branşlarda herhangi bir ortaklık üyelik işlemi yapmadan poliçe tanzim edeceklerini açıkladı.

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu başkanı Nihat Kırmızı, tüm branşlarda herhangi bir ortaklık üyelik işlemi yapmadan poliçe tanzim edeceklerini açıkladı. Türkiye'deki kooperatif olarak poliçe tanzim etmek isteyen sigorta şirketlerinin kapalı kooperatif olarak poliçe kestikleri kişiyi önce üye/ortak yapıp sonrasında poliçelerini kesmekte olduğunu söyleyen Kırmızı, 2014 yılında kurulan Doğa Sigorta'da bu bağlamda kuruluşunda üye ortak ilişkisiyle poliçe kesmeye başladığını 2015 yılında ortak dışı işlem yapabilmek için Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurduğunu ve müsteşarlığın öngördüğü tüm yasal ve mali yükümlülükleri yerine getirerek 2015 Temmuz ayı itibariyle açık kooperatif hüviyetini kazandığını söyledi. Kırmızı, "Bu tarihten itibaren birçok üründen ortaklık zorunluluğunu kaldırmış ve kademeli olarak ortak dışı işlem yapma şekline gelmek için sistemsel çalışmalara hız vermişti. Doğa Sigorta 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren gerekli tüm çalışmaları tamamlamış olup, kasko trafik gibi motor branşı ürünleri de dahil tüm branşlarda ortaklık zorunluluğunu kaldırarak sadece sigorta poliçesi kesmeye başlamıştır" dedi.

"AMACIMIZ MOTOR DIŞI ÜRÜNLERİN ÜRETİMİMİZDEKİ AĞIRLIĞINI ARTTIRMAK"

Bilgilendirme mesajı ve ortaklık belgesi, ortaklık payı gibi uygulamalar olmadan poliçe kesileceğini dile getiren Kırmızı, "Aracılarımızda gelen geri bildirimlerde en çok poliçe almak isteyen tüm sigortalılara bilgilendirme mesajı ve onay kodu ve sigortalıdan alınan ortaklık belgesinin kendilerini zorladığını bu durumun da özellikle motordışı üretimde düşüşe neden olduğu yönündeydi. Çapraz satışı teşvik edeceğini ve operasyonel anlamda rahatlatacağını düşündüğümüz bu yeni uygulamalarla tüm satış kanallarımızdan yangın, ferdi kaza, yuvam gibi poliçelere yönelmelerini beklemekteyiz. Motor satışı bile yapsalar her poliçeyle birlikte motor dışı yeni bir ürün satışı yapmaları konusunda sigortalılarını yönlendirmelerini ve bilgilendirmelerini istiyoruz. Yıl sonunda ortaya çıkacak sonuçta bu uygulamanın çok başarılı olduğunu da hep beraber göreceğiz. Şirketimize acentelerimize ve sigortalılarımıza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber