Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 08:43 Yorum: 0

Kırşehir ansiklopedisini hazırlayan ekip Vali Şentürk’ü ziyaret etti

Kırşehir Ansiklopedisi hazırlığını yürüten ekip, Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Kırşehir ansiklopedisini hazırlayan ekip Vali Şentürk’ü ziyaret etti

Kırşehir Ansiklopedisi hazırlığını yürüten ekip, Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Ansiklopedi hazırlığında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Şentürk, çalışmanın Kırşehir tarihine ışık tutacağını söyledi.

Kırşehir Ansiklopedisi'nin, Kırşehir'in tarihini, kültürünü ve tüm yönlerini bir kaynakta toplamak amacıyla hazırlandığını belirten Vali Necati Şentürk, "1071 Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu toprakları Türklere açılmış ve Türkmen boyları akın akın Anadolu'ya yerleşmişler. O günden bugüne kadar geçen bu tarihi belgelemek gerekiyordu. Bu eser, gelecekte Kırşehir'in tarihini, kültürünü, yetiştirmiş olduğu devlet büyüklerini, sanatçılarını yani bütün kahramanlarını ve eserlerini tanıtacak. Hazırlanan Kırşehir Ansiklopedisi tamamlanınca çok güzel bir kültür hizmeti olacaktır. Kırşehir Ansiklopedisi, 19. yüzyıldan bugüne Osmanlı arşivlerinden de olmak üzere bütün belgelerin toplanması ile hazırlanıyor. Ben bu kıymetli eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber