Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 23:38 Yorum: 0

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:

"Kırşehir Su Temini Sisteminin Rehabilitasyonu ve SCADA Kurulumu Projesi tamamlandığında, şehrin 2046 yılı nüfusuna yetecek su şebeke sistemi temin edilmiş olacak"

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci:

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Su Temini Sisteminin Rehabilitasyonu ve SCADA Kurulumu Projesi tamamlandığında, şehrin 2046 yılı nüfusuna yetecek su şebeke sisteminin temin edilmiş olacağını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin Dünya Bankası finansmanı ile yaptığı, "Kırşehir Su Temini Sisteminin Rehabilitasyonu ve SCADA Kurulumu" projesi çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Şehir içindeki asbestli boruların yeni modern borularla değiştirildiğini ve yeni su kaynaklarının Kırşehir'e kazandırılması için yürütülen çalışmaların belirlenen yerlerde devam ettiğini anlatan Bahçeci, "Proje ile Kırşehir'de sular daha temiz olacak. Proje kapsamında 7 mevcut su deposu rehabilitasyonuna Kervansaray Mahallesi'ndeki 2 su deposuyla başladık. Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında depolarımızın manevra odasında bulunan uzaktan kontrol ve gözlem sistemi olan SCADA'ya uyumlu motor kumandalı kelebek vanaların ve demontaj elemanlarının montajı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Bahçeci, proje tamamlandığında, şehrin 2046 yılı nüfusuna yetecek su şebeke sisteminin temin edilmiş olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 3 yeni su deposu inşa ediliyor. Terfi istasyonu ve 3,5 kilometre terfi hattı da ilave olarak yapılacak. Mevcut 7 su depomuzu rehabilite edeceğiz. Böylelikle bu depolarda ki teknik eksiklerimizi tamamlayacağız. Ayrıca, sıhhaten ve fennen bütün eksikleri bitirerek şehrimize önemli bir projeye kazandırmış olacağız. Şehir şebekemiz SCADA sayesinde tek bir noktadan kontrol edilmiş olacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber