Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 13 Aralık 2017 - 17:48 Yorum: 0

Kırşehir’de KOP Okuyor Projeleri Protokolleri İmzalandı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölgesindeki okuma kültürünün arttırılması ve alışkanlığının geliştirilmesi...

Kırşehir’de KOP Okuyor Projeleri Protokolleri İmzalandı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Bölgesindeki okuma kültürünün arttırılması ve alışkanlığının geliştirilmesi için hayata geçirilen KOP Okuyor Projesi kapsamında Kırşehir'deki 10 projeye 227 bin 175 liralık hibe desteği sağladı.

Kalkınma Bakanlığına bağlı KOP İdaresi, KOP Okuyor projesi kapsamında 2016 yılında başlattığı hibe desteğini 2017 yılında da sürdürüyor. Kırşehir genelindeki kamu kurum kuruluşları ile Ahi Evran Üniversitesinin sunduğu toplam 10 proje hibe desteği almaya hak kazandı.

Kırşehir Valiliğinde yapılan toplu protokol imza törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, KOP İdaresi Beşeri Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Alper Bilgiç ile proje ortağı kurumların temsilcileri katıldı.

Kırşehir'in KOP İdaresi görev alanına dahil edilmesi ile birlikte 2016 yılının sonundan bugüne kadar il için önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, göletlerin rehabilitasyonu ile vahşi sulamadan kapalı sistem damla sulama sistemlerine geçiş ve Jeotermal konuları başta olmak üzere bugüne kadar 12 milyon liralık bir KOP desteğinin alındığını söyledi.

Kırşehir'in İl Özel İdaresi bütçesinin 2017 yılında 55 milyon lira olarak gerçekleşmesinin planlandığını ifade eden Vali Şentürk, "Bütçemize ek olarak ürettiğimiz projeler karşılığında KOP İdaresinden alacağımız tutarın 22 milyon lira olacağı düşünülürse bize ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Kırşehir ölçeğindeki bir ilin bütçesinin yüzde 40'ından fazlasını tek başına KOP İdaresi sağlıyor" dedi.

KOP İdaresi'nin şehre proje kültürü oluşması yönünde önemli katkıları olduğunu söyleyen Vali Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başkanlığımız ve Başkanımız bize yol gösteriyor, ufuk açıyor ve bizler de bu yolda projelerimizi hazırlıyoruz.

KOP Okuyor Projesi kapsamında Kırşehir'den 97 proje başvurusu yapıldı. Şüphesiz ki hazırlanan tüm projelerimiz çok önemli ancak kriterlere uyanlar içerisinden 10 projemiz desteklenmeye değer bulundu ve 227 bin 175 lirası Kırşehir'e tahsis edilmiştir. Belediyemizden, Milli Eğitimden, Sağlık İl Müdürlüğünden başta olmak üzere birçok kurumumuzdan projeler yer almaktadır. Bizi sevindiren yanı her yaş grubundan, kırsaldan ve kentsel kesimden olmak üzere geniş bir yelpazede başvurular var"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber