Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı16:36 Küçük çocuğuna tır kullandıran baba marifetmiş gibi o anları paylaştı16:35 Aydın’da termometreler 30 dereceyi gördü16:34 Kültür merkezi tartışması16:34 Madagaskar’ı vuran kasırgada can kaybı 18’e çıktı16:34 Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nden, Ramazan kolisi desteği16:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sancaktepe, metro kuyularını dolduranlara yürüyün d...
Sami Er
Türkiye 25 Nisan 2018 - 15:18 Yorum: 0

Kırşehir’de mülteci kadınlar Türkçe şiir okudu

Kırşehir'de, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma-yazma kursuna katılan mülteci kadınlar, önce Türkçe'yi öğrendi sonra dinletide Türkçe...

Kırşehir’de mülteci kadınlar Türkçe şiir okudu

Kırşehir'de, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okuma-yazma kursuna katılan mülteci kadınlar, önce Türkçe'yi öğrendi sonra dinletide Türkçe şiir okudu.

Öğretmen Ziya Kılıçözü İlköğretim Okulunda Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma-yazma kursuna katılan Iraklı ve Afgan kadınlar, 120 saatlik okuma yazma ve yaşam kuralları eğitimin ardından Türkçe okuma-yazmayı öğrendi. Kadınlar, bununla da kalmadı, Halk Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği şiir dinletisinde sahneye çıkarak Türkçe şiirler okudu.

Eğitim süreciyle ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya, "Ülkemizde misafir olarak mülteciler kaldıkları sürece, onların çocukları ve kendilerine okuma-yazma öğretmek için Halk Eğitim Merkezi olarak kurslar açıyoruz. Açılan bu kurslarda; okuma yazmanın yanı sıra ülkemizde uyum çalışmaları kapsamında neler yapacaklarını da anlatıyoruz. Hastanede nası davranmaları gereği ile karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında neler yapacaklarını da anlatıyoruz. Hem çocukları hemde kendileri okuma-yazma öğrendikleri gibi yaşam kurallarını da öğreniyorlar" diye konuştu.

Kursiyerlerden Irak uyruklu Aysun Midye İbrahim ise, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türkçe öğrendiği için mutlu olduğunu dile getirdi. Luma Sami de, "Irak, çok zor okuma yok. Burada hava güzel, insanlar güzel Türkiye'yi çok seviyorum. Burada okuma var. Her şey var"dedi.

Şiir dinletisini; İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya,Öğretmen Ziya Kılıçözü İlköğretim Okulu yöneticileri ile birlikte mültecilerin çocukları izledi.

Kırşehir’de mülteci kadınlar Türkçe şiir okudu

Kırşehir’de mülteci kadınlar Türkçe şiir okudu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber