Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 12 Aralık 2017 - 13:28 Yorum: 0

Kırşehir’in ilk lisesi yıkılıyor

Kırşehir'in ilk lisesi olan ve 1954 tarihinde yapılan Kırşehir Lisesi yıkılıyor.

Kırşehir’in ilk lisesi yıkılıyor

Kırşehir'in ilk lisesi olan ve 1954 tarihinde yapılan Kırşehir Lisesi yıkılıyor. Okul önünde toplanan mezunlar, "Anılarımız yıkılıyor" diyerek 60 bin mezun veren liseden bir kaç eşyayı hatıra olarak aldı.

Yıkım işlemine başlanılan Kırşehir Lisesi önünde toplanan Kırşehir Lisesi Mezunları Derneği üyeleri, okul içerisinde gezdi. Üyelerden bazıları, toplanmayan eşyaları hatıra olarak yanlarına aldı. Okul içindeki gezi sonrasında açıklama yapan Kırşehir Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Levent Akça, yıkılan okulla birlikte anıların da öldüğünü söyledi.

Akça, "Hepimizin anıları ve hatıraları birer birer yıkılıyor. Yıkılanın Kırşehir Lisesi olmadığını biliyoruz. Yıkılan, Kırşehir'in tarihi ve kültürü ile Kırşehir Lisesi mezunlarının anıları"dedi.

"Okul Kırşehir'in ilk lisesi ve 60 bin mezunu var"

Kırşehir Lisesinin özgün hali ile tadilat sonrası güçlendirilerek devam etmesi taleplerinin yetersiz kaldığını ve Kırşehir'in ilk lisesi olma özelliğini taşıyan lisesi yıkımı sonrası da aynı adı ve mimariyi taşıması gerektiğini anlatan Akça konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En azından talebimiz yerine yapılacak binanın Kırşehir Lisesi olarak devam etmesidir. Maalesef Kırşehir'de bugün Kale Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Gazi İlkokulu yerinde yok. Bu binalar yıkılırken de sözler verilmişti. Şimdi yıkılan okulların yerlerinde yenileri var fakat isimleri başka"

Kırşehir'in ilk Lisesi olma özelliğini taşıyan Kırşehir Lisesi 1954 yılından bu güne kadar 60 bin mezun verdiği biliniyor.

Liseden Hayri Çopuroğlu, AEÜ Rektörü Vatan Karakaya, Prof. Dr. İlhan Kılıçözü, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gibi isimlerde mezunlar arasında bulunuyor.

Kırşehir’in ilk lisesi yıkılıyor

Kırşehir’in ilk lisesi yıkılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber