Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Ağustos 2017 - 12:08 Yorum: 0

Kırtasiye dükkanı hayalini KOSGEB ile gerçekleştirdi

Çocukluğundan bu yana kırtasiye ve oyuncak satışı dükkanlarında çalışan Ulviye Dinç, KOSGEB sayesinde hayallerini gerçekleştirerek kendi iş yerinin...

Kırtasiye dükkanı hayalini KOSGEB ile gerçekleştirdi

Çocukluğundan bu yana kırtasiye ve oyuncak satışı dükkanlarında çalışan Ulviye Dinç, KOSGEB sayesinde hayallerini gerçekleştirerek kendi iş yerinin sahibi oldu.

Geçtiğimiz yıl projesi kabul gören ve Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odasındaki 9 günlük kursa katılan Ulviye Dinç, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sertifikasını aldı. Ulviye Dinç, eşi Özgür Dinç'in de desteğiyle uzun bir çaba sonucunda kırtasiye dükkanını izmir'in Çeşme ilçesi Dalyan Mahallesinde açtı.

Kırtasiye, hediyelik eşya, oyuncak ve yemek olmak üzere KOSGEB'e iki proje sunduğunu anlatan Dinç, "Ama Dalyan Mahallemizde ilkokul, ortaolul, İmam Hatip Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yüksek Okul olmasına karşın hiç kırtasiye dükkanı olmadığı için kırtasiye projemi hayata geçirmeye karar verdim. Çocukluğumdan beri Karşıyaka'da birçok kırtasiye, oyuncak ve hediyelik eşya dükkanlarında çalışmıştım. Böyle bir iş yeri açmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Çocukları da çok sevdiğim için KOSGEB sayesinde önüme çıkan bu fırsatı değerlendirerek kendi iş yerimi açtım" diye konuştu.

KOSGEB'in 50 bin liralık hibe vermesi ile hayallerini gerçekleştirme olanağı bulduğunu belirten Ulviye Dinç, "KOSGEB'in verdiği hibeden yararlanmanın iki yolu vardı. Ya önce sunum yaparak projenizi anlatıyorsunuz, kabul görürse hibeyi peşin olarak alıyorsunuz, ya da önce işyerinizi açıyorsunuz, açtıktan sonra projenizi sunuyorsunuz. Gerekli incelemeler KOSGEB tarafından yapılıyor ve 50 bin liralık hibenizi alıyorsunuz. Ben ikinci yolu seçtim. Önce işyerimi açtım. Kendime güvendiğim ve kırtasiye hakkında tecrübem de olduğu için ikinci yolu seçtim. Şimdi işyerimin açılışını yaptım. Bir sunum hazırlayarak KOSGEB'e sunacağım. Gelip inceleyecekler. Şartlara uygun olarak işyerimi açtıysam, 1-2 ay içinde 50 bin liralık hibemi alabileceğim. KOSGEB'in 100 bin liralık da kredi imkanı var. Ama ben krediyi kullanmayı düşünmüyorum. Hibe benim için yeterli olacak. Bayram sonrası İstanbul'dan kırtasiye çeşitlerim gelecek. Ayrıca fotokopi makinemde gelecek" diye anlattı.

Ulviye Dinç, ilkokuldan üniversiteye kadar bütün öğrencilerin taleplerini karşılamak için çaba göstereceğini de sözlerine ekledi.

Kırtasiye dükkanı hayalini KOSGEB ile gerçekleştirdi

Kırtasiye dükkanı hayalini KOSGEB ile gerçekleştirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber