Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 15 Haziran 2017 - 15:48 Yorum: 0

“Kırtasiyede KDV oranı düşürülmeli”

TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

“Kırtasiyede KDV oranı düşürülmeli”

TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi'nin (KDV) düşürülmesi gerektiğini belirterek, "Silgi, kurşun kalem, boya, defter gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda maddeleri kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için bu ürünlerde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini istiyoruz" diye konuştu

"Yüksek vergi zorluyor"

Ankara Ticaret Odası ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) getirdiği kredi kartı taksit sınırlandırmasının kaldırılmasına katkıda bulunduklarını vurgulayan Vecdet F. Şendil şöyle devam etti: "Kırtasiye ürünlerinin bazılarının Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18 bazılarının yüzde 8. 2004'te alınan kararla, kurşunkalem, boya kalemi, suluboya, pastel boya, okul defteri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki gibi kırtasiye ürünlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. Buna karşın versatil kalem (mekanik kurşun kalem) gibi bazı ürünlerde oran yüzde 18 olarak kalmıştı. Bu oran yüzde 8'e düşmeli. Silgi, kurşun kalem, defter, boya gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini istiyoruz. Ankara Ticaret Odası ile birlikte KDV oranının düşürülmesine yönelik Gelir İdaresi Başkanlığı ile toplantılar yaptık. En kısa sürede kırtasiyedeki KDV oranının makul seviyelere düşürülmesini bekliyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber