Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2016 - 12:23 Yorum: 0

Kırtasiyeler doldu, taştı

Çankırı'da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama telaşına kapılan veliler soluğu mağazalarda...

Kırtasiyeler doldu, taştı

Çankırı'da yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama telaşına kapılan veliler soluğu mağazalarda aldı. Kentteki mağazalarda yoğunluk oluşurken, kırtasiyeler adeta dolup taştı.

Çankırı'da 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 28 bin 65 öğrenci ders başı yaptı. Okula başlayan çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılama telaşına kapılan veliler soluğu mağazalarda aldı. Defterden kitaba, giyimden ayakkabıya kadar birçok ihtiyacı karşılayan aileler kentteki mağazalarda bir yoğunluk oluştururken, kırtasiyeler dolup taştı.

Çocuklarıyla okul alışverişine çıkan Öğrenci Velisi Erdem Çağırkan, okullar açılırken çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını belirtti.

İmkanların geçmişe oranla daha fazla olduğunu vurgulayan Çağırkan, "Eskiden biz kara önlük, kara lastiklerle okula giderdik. Şimdi ki çocuklar istedikleri şekilde gidebiliyor. Kitapları devletimiz veriyor. Bizim eskiden böyle bir şansımız yoktu. Böyle bir imkanımız olsaydı belki biz de bir yerlerde okurduk" ifadelerini kullandı.

Kentteki kırtasiyeci esnaflarından Musa Çağlar da dükkanlarındaki yoğunluk nedeniyle personel sayısını artırdıklarını ifade ederek, "Yoğunluğumuz var. Bu yoğunluğumuzda da eş, dost ve arkadaşlarımız bize yardımcı oluyorlar. Yoğunluğun 10 -15 gün daha devam etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaçları karşılanan öğrenciler ise hallerinden memnun.

Kırtasiyeler doldu, taştı

Kırtasiyeler doldu, taştı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber