Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Mayıs 2016 - 13:13 Yorum: 0

Kısa Sürede Kur’an Okumayı Öğretecek Kitap

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Müftü Vekilliği görevini yapan İbrahim Yaman'ın yazdığı "10 Saatte Kur'an Öğreniyorum" isimli kitabı çıktı.

Kısa Sürede Kur’an Okumayı Öğretecek Kitap

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Müftü Vekilliği görevini yapan İbrahim Yaman'ın yazdığı "10 Saatte Kur'an Öğreniyorum" isimli kitabı çıktı. Yaman, Kur'an okumayı bilmeyen insanların, kitap sayesinde kısa sürede Kur'an okumayı öğreneceğini ifade etti.

Herkesin Kur'a okumayı öğrenmesini istediğini dile getiren Yaman, "'Allah'ım bana da ilimle ilgili bir şey yapmayı nasip eyle" diye daha imam hatip yıllarında okurken içimden geçti. Ben istiyorum ki, iki ay gelmiş olsa bir çocuk Kur'an kursuna mutlaka Kur'an okumasını öğrensin. O maneviyat o Kur'an'ın maneviyatı ile bütünleşsin" dedi.

"GELMESİ SİZE AİT ÖĞRETMESİ BİZE AİT"

Kitap içeriği hakkında da bilgi veren Yaman, "Kur'an'ın bütün harflerini birden göstermek yerine ben çocuklara sadece üç harfi gösterdim. Sadece üstün ve üç harfle başladım. "Ben Kur'an'ı öğrenemem" böyle bir korku var insanlarda. Bu kitabımızda üç harf diğer kitaplarımızda farklıydı. Bu kitabımızda "Le" harfini, "Ne" harfini ve "Fe" harfini sadece üstün ile aldım. Yani diğer şeyleri karıştırmadım. Bu sayfayı bir insan 5 dakika içerisinde çözüyor. Ondan sonra bunu geçiyoruz, ikinci bir üç harf bunu da 5 dakika içerisinde çözüyor ve okumaya başlıyor. Tamam diyorum sen okudun işte, "Allah Allah okudum ben" diyor. Kendine bir güven geliyor. Yani çocuklar, büyükler çok kolay bir biçimde bu kitaptan Kur'an okumasını öğrendiler. Sloganımız şu, "Gelmesi Size Ait Öğretmesi Bize Ait." Siz yeter ki camiye gelin Kur'an öğrenmeye gelin ama öğretmek bize ait" diye konuştu.

Yaşı büyük insanların da, kitapla Kur'an okumayı öğrendiğini aktaran Yaman, "Almanya'da 65 yaşında emekli olmuş abimiz, "Hocam ben Kur'an okumasını öğrenmek istiyorum" dedi. "Tamam" dedim. "Yok hocam ben öğrenemem" dedi. Dedim ki, "Gelmesi sana ait öğretmesi bize ait." "Yok hocam olmaz" dedi. Allah'ın izniyle öğrettik. Arada telefonlaşıyoruz. "Hocam diyor, 10'unucu hatmi ettim" diyor" ifadelerini kullandı.

"BU KİTAPLA KENDİ KENDİNE DAHİ ÖĞRENEBİLİR"

Kitabı okuyanların kısa sürede Kur'an öğrenebileceğini ifade eden Yaman, "En büyük dileğimiz de, gençlerimizin, büyüklerimizin yani "ben Kur'an öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenirim?" diyen insanımız eline bunu alsın iş yerinde, evde görecektir ki tahmin edemeyeceği kadar kısa sürede Kur'an okumasını öğrenecektir. Ama diğer şekilde bu kitapla kendi kendine dahi öğrenebilir. Bir şey yaptık. Biz tabi sadece Allah rızası için yaparız. Sadece 10 saatinizi veriyorsunuz. Ben bunu bazı öğrencilerimde denedim. Dedim ki, çocuklar ben sadece beraber olduğumuz zamanlarda derse başladık, saati yazdım. Öteki derse kadar dedim size kitabı vermiyorum dedim. Öyle bir deneme yaptım ve inanın 8-9 saatte Kur'ana geçenler oldu. Dileğimiz insanların Kur'an ile buluşması" dedi.

Kitap yazarken destekçisinin eşi olduğunu ve kitabı 20 yıllık birikimin ile yazdığını söyleyen Yaman, "En büyük destekçim eşim oldu. Yani bu kitap 40 sayfalık bir kitap ama inanın bu tam 20 yıllık bir emeğin eseri. 20 yıllık birikimin tecrübelerin eseri. Kitap 40 sayfa ama bakıyorsun 20 yıllık birikim var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber