Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:37 CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama
Sami Er
Yerel 18 Aralık 2014 - 19:28 Yorum: 0

Kissebükü Adasına otel yapımına tepki

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Demiröz:

Kissebükü Adasına otel yapımına tepki

MUĞLA (AA) - Bodrum'un Kissebükü bölgesine özel bir şirket tarafından yapılması planlanan ticari alanla ilgili Bodrum'daki sivil toplum kuruluşları açıklama yaptı.

Bodrum'daki bir restoranda düzenlenen toplantıya, Bodrum Mavi Yol Girişimi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, siyasi parti ilçe başkanları ile çevreciler katıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Kissebükü'nün doğal, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yer olduğunu belirterek, "Rant için Mavi Yolculuğun Bodrum’un Gökova’nın bizim kalbimizi de söküp atmak istiyorlar. Bu kötülüğe izin vermeyeceğiz" dedi.

"Ormanların, arkeolojik alanların yaşam alanı olarak tahsis edilmesini kabul etmiyoruz" diyen Demiröz, Kissebükü'nün dünya çapında marka olduğunu, Mavi Yolculuğun ve tüm denizcilerin Gökova’daki en önemli demirleme alanlarından biri olduğuna işaret etti. 

Demiröz, bölgenin deniz turizmi açısından da çok değerli olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu tür bakir ve doğal koylar Türkiye’de hatta Akdeniz çanağında çok az. Dünya Mirası olan Kissebükü-Adalıyalı bu değerlerin bilincinde olan insanlar için korunması gereken bir cennet köşesidir. 20 yılı aşkın zamandır yasa ve yönetmelikler göz ardı edilerek, keyfe ve siparişlere göre uygulamalar yapılarak, yasalar değiştirilerek,  yetmediğinde yeni yasalar yapılarak çeşitli saldırılarla talan edilmeye çalışılmıştır. Buraya karadan ulaşımın zor olmasına ve buranın değerini bilen Bodrum’luların, denizcilerin, odaların, derneklerin ve partilerin el birliği ile engellemesine borçluyuz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber