Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 16:08 Yorum: 0

Kitap okuyan kadınlara ödül

Bağcılar Belediyesi, en çok kitap okuyan kadınları ödüllendirdi

Kitap okuyan kadınlara ödül

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, 51. Kütüphane Haftası kapsamında "Kitaplarla Değişen Hayatlar" programında yıl içinde en çok kitap okuyan kadınları ödüllendirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bilge Kadın Platformu'nca Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, kazanan 39 kişiye hediyeleri verildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, medeniyet kaynağı olan kitapların, insanların hayatlarının yön tabelası olduğunu kaydetti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, okuyan ve araştıran nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bilgi güçtür, ne kadar biliyorsan o kadar varsın" sözüne atıfta bulundu.

Bağcılar Meydanı'na donanımlı ve güzel bir kütüphane inşa edeceklerini aktaran Çağırıcı, "İlçemizde eğitime yönelik projeleri hizmete sunuyoruz. 180 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Ciddi mesafe katettik" ifadelerini kullandı.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, kitap okumaya teşvik edilen çocukların anne ve babalarına örnek olduğunu aktardı. 

Etkinlikte söyleşi yapan Bilge Kadın Platform Üyesi Asiye Toraman, kitaplardan öğrenilen bilgilerin zihinlere yazıldığını anlatarak, "İlkokul mezunuyum. Ortaokulu dışarıdan okuyorum. Çağımızda insanlar kıyafetleriyle karşılanıp, fikirleriyle uğurlanıyor. Eğer diliniz iyi olmazsa sizi nasıl değerlendirecekler?" değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda ilköğretim, lise, üniversite, Bilgi Evleri, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi kategorilerinde düzenlenen yarışmada en çok kitap okuyan kadınlara ödülleri takdim edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber