Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 16:58 Yorum: 0

KİTSO Başkanı Öndeş’in teşvik tepkisi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" projesinde Kilis'in yer almamasına tepki...

KİTSO Başkanı Öndeş’in teşvik tepkisi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" projesinde Kilis'in yer almamasına tepki gösterdi. Yeni teşvik paketinde Kilisin yer almamasına üzüldüklerini söyleyen KİTSO Başkanı Öndeş, "Kilis bu ilgisizliği hak etmedi. Kilis, 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlaması ile büyük sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mülteci akımına maruz kalmış, kendi nüfusundan fazla mülteciye ev sahipliği yapmak zorunda bırakılmıştır. 18 Ocaktan itibaren terör örgütlerinin hedefi haline gelerek atılan roketlerle ekonomisi ve sosyal hayatı altüst olmuştur. Yaşanan bu süreçten dolayı yatırımlar durmuş ve ekonomisi çökmüştür. Terör olaylardan dolayı kapanan işyerleri ve şehri terk eden insanlar nedeniyle Kilis'te yaprak kıpırdamaz hale gelmiştir. Bütün bunlara rağmen Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri için açıklanan teşvik paketinde Güneydoğu Bölgesinin bir barçası olmasına rağmen Kilis'in yer almaması tüm Kilislilerde hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Bu hatanın düzeltilmesi için hep birlikte hareket etme mecburiyetinde olduğumuz kabul edilmelidir" dedi.

Bu sıkıntının ancak birlik beraberlik içerisinde güç birliği yaparak çözülebileceğini ifade eden Öndeş, "Kilis Ticaret ve Sanayi Odası olarak teklifimiz şudur, il yönetimi, milletvekilleri, belediye başkanı, STK Temsilcileri ve oda başkanları vakit kaybetmeden bir araya gelmeli ve Ankara nezdinde bu işi takip etmelidir. İşbirliği ve güç birliği yaparak ortak akıl oluşturarak hakkı olan desteklerden Kilis'in faydalanması sağlanmalıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber