Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 11:23 Yorum: 0

Kıvılcım’dan, “Kırtasiye ürünleri alırken dikkatli olun” uyarısı

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, velileri ve öğrencileri, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi kırtasiye ürünleri alırken...

Kıvılcım’dan, “Kırtasiye ürünleri alırken dikkatli olun” uyarısı

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, velileri ve öğrencileri, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi kırtasiye ürünleri alırken dikkatli olmaları ve kimliği belirsiz kırtasiye ürünlerini almamaları konusunda uyardı.

Bakan Kıvılcım, yazılı bir açıklama yaparak, okulların açılmasına kısa bir süre kala başlayan kırtasiye alışverişleri konusunda önerilerde bulundu. Kıvılcım, kırtasiyecilerin güvenli kırtasiye ürünleri, TSE'li defterleri, solvent içermeyen yapışkanlı ürünleri; yine fitalat (kansorejen madde) içermeyen çanta ve kalem kutuları, CE belgeli kırtasiye ürünleri, indirimli fiyatları ve taksitli satış imkanlarıyla yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduğunu belirtti. Öğrencileri ve velileri kırtasiye ürünlerinde kimliği belirli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyaran Kıvılcım, "Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı. Bilhassa çanta alırken fitalat içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı" dedi.

Oda olarak üyelerini güvenli ürünler konusunda gerek yaptıkları toplantılarda gerekse fuarlarda üst düzey bilgi ve eğitimle donattıklarının altını çizen Kıvılcım, "Üyelerimiz bu mesleğin içerisinde olduğu sürece yenilikleri öğrenmeye devam edeceklerdir. Velilerimiz ve öğrencilerimizin de tercih ettikleri ürünlerde aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyor ve umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde "Kırtasiye kırtasiyeciden alınır" sloganıyla hareket ettiklerini vurgulayan Kıvılcım, öğrenci ve velilere kırtasiye alışverişlerini AVM'lerden değil, kırtasiyecilerden yapmaları çağrısında da bulundu. Kıvılcım, yeni eğitim-öğretim döneminin öğretmen, öğrenci ve veliler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olması diledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber