Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Kıyı tasarımında Bostanlı Deresi dönemeci

İzmir Büyükşehir Belediyesi "İzmirdeniz Projesi" kapsamında Bostanlı Deresi ve çevresi için yapım ihalesi düzenleyecek

Kıyı tasarımında Bostanlı Deresi dönemeci

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin "İzmirdeniz Projesi" kapsamında Bostanlı Deresi ve çevresi için yapım ihalesine hazırlandığı bildirildi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyıların düzenlemesi, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerininin ardından Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesi çalışmaları başlatıldı.

Kentlinin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi'nde sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi çevresine geldi. 

Bostanlı'da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının arttırılması amaçlanıyor.

- Projede neler var?

Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak, vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek.

Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Parkta çim tepeler, kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma, trambolin, denge elemanları, salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli ve oturma grupları yer alacak.

Ahşap günbatımı platformları ve Wi-Fi erişim alanı kullanıma sunulacak. Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak.

Ahşap bir yaya yoluyla doğrudan kıyıya bağlantı sağlanacak, bu bağlantı üzerinde çelik-ahşap bir pergole, altında oturma birimleri ve kendini temizleyen taşınabilir otomatik şehir tuvaleti yerleştirilecek.

Bostanlı Deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam ettirilerek sürekliliği sağlanacak.

Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ve oturma birimleri yerleştirilecek. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber