Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Eylül 2017 - 14:28 Yorum: 0

Kıyıkışlacıklıların okul hasretinde mutlu son

Muğla Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi'nde yıllardır beklenen okul hasreti mutlu sonla tamamlandı.

Kıyıkışlacıklıların okul hasretinde mutlu son

Muğla Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Mahallesi'nde yıllardır beklenen okul hasreti mutlu sonla tamamlandı. Devlet ve hayırseverlerin desteğiyle 7 ayda tamamlanan Kıyıkışlacık İlk ve Ortaokul'u, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'ndeki okul hasreti sona erdi. Yarım asırlık eski binanın öğrencilerin eğitimi için yeterli olmaması nedeniyle yapılan yeni okul, dün yapılan törenle açıldı. Açılış törenine; Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Kemal Daştan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti İlçe Başkanı Levent Akyer, MHP İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Yapımı 7 ay süren Kıyıkışlacık İlk ve Ortaokulu binası önünde yapılan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamış olmanın sevincini ve heyecanını yaşadığını belirterek Kıyıkışlacık İlk ve Ortaokulu'nda 161 öğrencinin öğrenim göreceğini söyledi. Milas'ın eğitim alanındaki hedeflerinden bahseden Bal, "2016 yatırım programı kapsamında Gümüşlük Mahallesine 4 derslik; Ortaköy Mahallesine 8 derslik; Çamköy ve Dörttepe Mahallelerine çok amaçlı salonlar yaptırılarak hizmete sunuldu." dedi. Atatürk'ün hedef gösterdiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış bir medeniyet inşası için en önemli basamağın eğitim olduğunu hatırlatan Bal, "Önümüzdeki yıl için kampüs alanına 16 derslikli yaklaşık 7 Milyon TL maliyetli bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve yaklaşık 8,5 milyon TL maliyetli 24 derslikli bir Anadolu lisesinin yapımı devam etmektedir. Bu okullarımızın Temmuz 2018'de teslimi planlanmıştır. Yine kampüs alanına, 2018 yatırım programı kapsamında 24 derslik ve Elektrik, Denizcilik, Motor, Tesisat, Mobilya ve Metal İşleri atölyelerinden oluşan 6 atölyeli bir lise ülkemizin önde gelen meslek liselerinden olan Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için yapılması planlanmakta, bu lisemizin mevcut binasına da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taşınacak böylelikle merkez okullarımızdaki sıkışıklığımız da çözülecektir." dedi.

Kıyıkışlacık İlk ve Ortaokulunun kendisi için özel bir anlamı olduğunu belirten Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, "Şunu itiraf edeyim, bizi en çok zorlayan, yapımını da hakikaten zor gerçekleştirdiğimiz okullardan bir tanesi. Kıyıkışlacık'ımız modern, öğrencilerimizi daha iyi ağırlayabileceğimiz, eğitimi de daha iyi verebileceğimiz okula kavuştu. Derdimiz sadece bina değil. Gençlerimiz, aileler daha güzel bir okulda, daha güzel bir sınıfta daha modern okulda eğitim alsınlar. 2000'li yıllarda eğitim-öğretim düşünüldüğünde, çocuklar ellerine tutulan tebeşirlerle okula gidiyorlardı. Ben o günlerden gelen birisiyim. Çok yaşlı olmamama rağmen o günleri yaşayanlardanım. Hatta bazı günlerde okulun, sınıfın odununu ve yakıtını gönderen velilerin olduğu dönemlerden bugünlere geldik. Şimdi modern bir sınıfımız var" dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından okulda öğrenim gören öğrenciler, halk oyunu gösterilerinde bulundu. Törenin sonunda Kıyıkışlacık İlk ve Ortaokulunun bahçesine hatıra ağacı dikildi. Protokol üyeleri yeni dikilen ağaca tek tek toprak döktü.

Kıyıkışlacıklıların okul hasretinde mutlu son

Kıyıkışlacıklıların okul hasretinde mutlu son

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber