Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 26 Kasım 2014 - 15:28 Yorum: 0

"Kıymet teyzenin" zaferi, davul zurnayla kutlandı

Edirne'de, Kıymet Peker'in kepçenin önünde oturarak inşaatını engellediği alanla ilgili mahkeme kararı, mahalle sakinlerince davul zurna eşliğinde pasta keserek kutlandı

'Kıymet teyzenin' zaferi, davul zurnayla kutlandı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, "Kıymet teyze" olarak bilinen Kıymet Peker'in kepçenin önünde oturarak inşaatını engellediği alanla ilgili imar planı ve inşaat ruhsatının mahkemece iptal edilmesi, mahalle sakinlerince davul zurna eşliğinde kutlandı.

Mahallelinin kutlamaya davet ettiği Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yürümekte zorluk çeken Kıymet Peker'in koluna girerek çocuk parkının yapılacağı alana geldi.

Gürkan, burada yaptığı açıklamada, dün hem Edirne'nin hem de Kıymet Teyze Parkı'nın kurtuluş gününün kutlandığını söyledi.

Mahkemenin alanla ilgili verdiği imar planı ve belediyenin verdiği inşaat ruhsatını iptal etmesinin çevrecilik anlamında büyük bir zaferin nişanesi olduğunu ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Mahkeme kararıyla yeşil alanların ranta kurban edilmesinin de önüne geçildi. Buraya çocuk parkı yapacağız. Dolayısıyla bu galibiyetin mimari biz değiliz, Kıymet teyzemiz. Dün akşam karar aldık, parkın adı Kıymet Teyze Parkı olacak" dedi.

Kıymet Peker de çok sevinçli olduğunu belirterek, "Çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerle her şey güzel. Dualarım sizlerle olsun. Çok şanslı bir parkmış burası" diye konuştu.

Daha sonra kutlama pastasını Belediye Başkanı Gürkan ve Kıymet Peker birlikte kesti.

Mahalle sakinleri davul ve zurna eşiliğinde halay çekerek, çocuk parkı yapılma kararını kutladı.

Mahallesinde, çocuk parkının olduğu alanın imara açılmasını önlemek için 31 Mart'ta kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker, Edirne'deki yeşil alan mücadelesinin sembolü olmuştu. Mahallelinin alana inşaat yapılmaması için başlattığı hukuk mücadelesi sonucunda mahkeme önce yürütmeyi durdurma ardından da  imar planı ve belediyenin verdiği inşaat ruhsatını iptal kararı vermişti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber