Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ocak 2018 - 13:03 Yorum: 0

’Kız Kardeşim’ eğitimlerine katılan kadınlar sertifikalarını aldı

Türkiye'nin 19 ilinde yaklaşık 2 bin 500 kadınla buluşan "Kız Kardeşim Projesi'nin Mersin'deki eğitimleri tamamlandı.

’Kız Kardeşim’ eğitimlerine katılan kadınlar sertifikalarını aldı

Türkiye'nin 19 ilinde yaklaşık 2 bin 500 kadınla buluşan "Kız Kardeşim Projesi'nin Mersin'deki eğitimleri tamamlandı. Eğitimlere katılan 49 kadın sertifikasını aldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar için sertifika töreni düzenlendi. MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayla Harp, Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Demokan Konyalıgil ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan'ın katılımıyla gerçekleşen törende, 49 kadına sertifikaları verildi.

Törende konuşan Dr. Işıl Keskin Şahan, okuryazar tüm kadınlara açık olan eğitimlerle, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedeflediklerini söyledi. MTSO'nun ticaret ve sanayi odaları arasında önemli yeri olduğunu belirten Şahan, "Çünkü yerelde böyle bir projeyi hayata geçirebilmemiz için önemli bir paydaşımız, destekçimiz. Daha önce "Kız Kardeşim Projesi" gibi birçok önemli projeyi beraber bu salonda gerçekleştirdik. Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

2 yıldır yürüttükleri projenin, ilerleyen süreçte katma değeri yüksek çalışmalarla devam edeceğine inandığını aktaran Şahan, "Çok güzel bir şeye imza atıyorlar. Dolayısıyla 2018 ve daha sonraki yıllarda da proje kartopu gibi büyüyerek farklı noktalara ulaşacaktır" diye konuştu.

En büyük teşekkürü ise katılımcılara yaptığını vurgulayan Şahan, şöyle devam etti; "Kendinize inanın ve güvenin. Biz kadınlar, farklı ağırlıkta iki karpuzu iki kolumuzun altında çok rahat şekilde taşıyabiliyoruz. Yeter ki buna inanalım, iç motivasyonumuzu yüksek tutarak bunu hayatımızın her alanına uygulayalım. Yolunuz açık olsun. Hepinize iş hayatınızda ve sosyal yaşamınızda başarılar diliyorum."

'Kız Kardeşim Projesi'

Bir iş fikri olan ve nereden, nasıl başlayacağını bilmeyen, 18-55 yaş aralığındaki Mersinli kadınlar, "Kız Kardeşim Projesi" kapsamında verilen eğitimlerle katılarak yeteneklerini geliştirdi. Katılımcılar, kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, dijital dünya ve kültürel yansımaları, stres yönetimi gibi konularda eğitim aldı. Eğitim boyunca kendi alanlarında rol model olan ve ilham veren lider kadınlarla da bir araya gelen katılımcıların 13 gün süren eğitimler sonundaki hedefi, bölgesel ekonomide daha etkin rol alabilmek.

’Kız Kardeşim’ eğitimlerine katılan kadınlar sertifikalarını aldı

’Kız Kardeşim’ eğitimlerine katılan kadınlar sertifikalarını aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber