Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Eylül 2014 - 12:33 Yorum: 0

Kızıl şahin bakıcısını "terk etmedi"

Erzurum'da yaralı olarak bulunan kızıl şahin, bırakıldığı doğal yaşam alanında tüm uğraşlara rağmen tedavisini gerçekleştiren görevlilerden ayrılmadı

Kızıl şahin bakıcısını 'terk etmedi'

ERZURUM (AA) - Erzurum'da polis tarafından yaralı olarak bulunan ve yetkililere teslim edilen kızıl şahin, bırakıldığı doğal yaşam alanında tüm uğraşlara rağmen tedavisini gerçekleştiren görevlilerden ayrılmadı.

Aziziye ilçesinde 18 gün önce polis tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Geçen süre içinde görevli veteriner Veysel Doğan tarafından tedavisi gerçekleştirilen kızıl şahin, doğaya salınmak üzere ilçe merkezine yakın boş bir araziye götürüldü.

Kucağına aldığı şahini uçurmak için uzun süre uğraşan Doğan, tüm çabalarına rağmen kısa uçuşlar yaptıktan sonra tekrar araziye dönen şahini alarak araca koymak zorunda kaldı.

Doğan, yaptığı açıklamada, kızıl şahinin yaptıkları muayenesinde kanadında açık bir kırık olduğunu fark ettiklerini ve gerekli tedaviyi yaptıklarını söyledi.

Tedavisinin ardından evcilleşen kızıl şahinin tekrar eski performansına kavuştuğunu belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Erzurum'da da yeterli rehabilitasyon alanımız yok. Yırtıcılarda rehabilitasyon yeterli olmadığı zaman, o noktada uçmada bir sıkıntı yaşanabilir. Bir süre daha gözetim altında tutup ondan sonra doğaya salmak en doğrusu. Bu haliyle bırakırsak diğer yabani hayvanların hedefi haline gelebilir. Tedavilerini yaptığım hayvanlar gittikleri zaman üzülüyorum. Bir müddet daha gözetim altında tutacağız ondan sonra tekrar doğaya salacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber