Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ağustos 2016 - 15:53 Yorum: 0

Kızılay’dan vekâletle kurban kesim kampanyası

2007 yılından bu yana "Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası" düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyunca...

Kızılay’dan vekâletle kurban kesim kampanyası

2007 yılından bu yana "Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası" düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün" sloganıyla sesleniyor. Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurtiçinde büyükbaş için bir hisse bedeli 740 lira, yurt dışında ise 475 lira olarak belirleyen Kızılay, milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşımayı hedefliyor.

Türk Kızılayı'nın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2016 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanan model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

Bu yıl yeniden "Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün" sloganıyla kampanyayı başlatan Kızılay, basın mensuplarıyla bir araya gelen Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı Mehmet Ahmet Vural, toplantıda yaptığı konuşmada yurtiçi için hisse fiyatının 740 Lira, yurtdışı için hisse fiyatının ise 475 Lira olarak belirlendiğini Kızılay'ın toplam 52 bin hisse alma hedefi olduğunu vurguladı. Bunun 21 bin hissesinin yurt içinde, 31 bin hissesinin ise yurt dışında değerlendirileceğini belirten Vural, bu sayede milyonlarca insanın sofrasına kurban eti ulaştırılacağını dile getirdi.

Yurtiçinde kesilen 21 bin hisse kurbandan elde edilecek olan etlerin, kesimi gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu'nun modern tesislerinde 800 gramlık konserveler haline getirileceğini hatırlatan Vural, "Kızılay'ın farkı burada. Kurban etlerini üç gün içinde dağıtmak yerine kuşbaşı ve kıyma kavurması yapıp, konserveledikten sonra raf ömrünü 18 aya çıkarıyoruz. Bu sayede yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıyoruz. "Kurban bereketi yıl boyu sürsün" sloganını bu nedenle kullanıyoruz. Konserve etlerin dağıtımını Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış şubelerimiz aracılığıyla gerçekleşiyor" dedi.

Amacına ve kuralına uygun

Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini söyleyen Vural, "Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum'un modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek" dedi.

168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

Vural, "Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 740 Lira öderken, yurt dışı kurban vekâlet bedeli için 475 Lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Vatandaşlarımız, Almanya'daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekalet bedelini ödeyebilecek. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber