Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde dinlenme alanı eksikliği

Kızıltepeliler, oturma ve dinlenme alanı olmayan Kızıltepe Devlet Hastanesine bir an önce vatandaşın dinlenebileceği alan ve salonların yapılmasını istedi

Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde dinlenme alanı eksikliği

MARDİN (AA) - Kızıltepeliler, oturma ve dinlenme alanı olmayan Kızıltepe Devlet Hastanesine bir an önce vatandaşın dinlenebileceği alan ve salonların yapılmasını istedi.

Hasta, hasta refakatçileri, muayene sırası ve tahlil sonuçları bekleyenler, hastanede kapalı ve açık alanda oturup bekleyecekleri alanın olmamasından nedeniyle yerde otoparkında beton üzerinde oturmaktan yakındı.

Halise Çılgın, muayene için hastaneye geldiğini ve sırasını gelinceye kadar oturup dinlenmek istediğini ve oturacak yer olmadığı için yerde oturmak zorunda kaldığını söyledi.

Sabiha İlbay da, "Kış aylarında yağmurun altında beklemek zorunda kalıyoruz. Beton zemin üzerinde sonuçları bekliyoruz. Oturabileceğimiz kapalı bir yer tahsis edilmesini istiyoruz" dedi.

Hasta yakınlarından Mehmet Demirkaya ise, hastaneye gelen kadın ve çocukların dinlenme yeri olmadığı için yerlerde oturmak zorunda kaldığını ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, hastanelerinde hasta yoğunluğunun çok fazla olduğunu, hastaneye Ocak 2015 itibariyle 63 bin hasta girişi yaptığını, bunları hasta refakatçileri ile değerlendirdikleri zaman her bir hastayla 3 kişinin geldiğini, bir ay içerisinde hastaneye 250 bin vatandaşın gelip gittiğini söyledi.

Hastande, hasta ve yakınlarını ağırlayacak sosyal ortam eksikliğinin mevcut olduğunu ve bu eksikliği gidermek için çalıştıklarını ifade eden Kayan, şöyle konuştu:

"Özellikle hastaların bekleme salonları, dışarıda yeşil alanda bekleyecekleri çardak eksiği, bank eksiği, sandalye eksiği mevcut. Bu noktada bizim birinci planımız hastanemizin yeşil alanında her 15-20 metrede bir çardaklar yapmak ve özellikle acil servisimizde yaklaşık günlük ortalama 800 hasta girişi olmakta. Bu hastalar içinde acilen bir bekleme salonu yapmak, bu bekleme salonunda özellikle yaz ve kış mevsimlerine göre düzenlenip dizayn edilecek ve aynı zamanda hasta yakınlarına çay kahve gibi ikramlarda bulunabileceğiz. Biz bunları gerekli mercilerle paylaştık. İnşallah peyderpey bunların düzeni için elimizden geleni yapacağız. Özellikle iş adamları ve tüccarlardan, Kızıltepe’de önde gelen varlıklı aileler, iş adamları, sanayici bu konuda aracı olmalarını istiyoruz. Özellikle burada vatandaşlarımız için hayır hasenat işlerinde bulunmalarını istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber