Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Yerel 23 Ekim 2014 - 18:28 Yorum: 0

Kızıltepe Devlet Hastanesinde "Organ Bağışı etkinliği

Kızıltepe Devlet Hastanesinde, organ bağışının önemine dikkat çekmek için "Organ Bağışı" etkinliği düzenlendi

Kızıltepe Devlet Hastanesinde 'Organ Bağışı etkinliği

MARDİN (AA) - Kızıltepe Devlet Hastanesinde, organ bağışının önemine dikkat çekmek için "Organ Bağışı" etkinliği düzenlendi.

Kardeş Türküler Müzik grubundan Vedat Yıldırım, Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi KBB Uzmanı Dr. Aydın Cevheroğlu, hastane çalışanları ve daha önce nakil yoluyla sağlığına kavuşan hastalar etkinliğe katılarak organ bağışına destek verdi.

Etkinlikte konuşan Cevheroğlu, organ bağışı konusunda insanların çekinceli davrandığını, Türkiye nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olmasına rağmen bir organın bağışlandığı zaman insanlarda, sanki öbür dünyaya eksik olarak gidecekmiş gibi bir algı oluştuğunu ve hep kaygı duyulduğunu söyledi. 

Organ bağışına insanların canı gönülden destek vermesi gerektiğini dile getiren Cevheroğlu, şöyle konuştu: 

"1980’den itibaren diyanet, organ bağışının özendirilmesi için çalışıyor. Kuranı Kerimde maide suresinin 32. Ayetinde şöyle deniliyor, 'Bir insana hayat veren kişi bütün insanlara hayat vermiş gibi sevap işlemiş oluyor' 1989’larda yaklaşık yüz bin böbrek nakli yapılırken şu anda tüm dünyada yaklaşık bir milyonun üzerinde böbrek nakilleri yapılıyor. Ve hepimizin gurur duyduğu artık Türkiye’de Antalya’da artık 10’lara yaklaşan yüz nakilleri yapılmaya başlandı. Bunlar bizi gururlandırıyor. Bunların olması ve teşvik edilmesi ve herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Mezara gidecek organlarımızın bazı insanlara hayat vermesi hepimizi öbür düyada bile mutlu edecektir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. ”

Kızı tarafından kendisine 2004 yılında bağışlanan akciğer sayesinde hayata tutunan Ahmet Koçhan ise, "Sedye üzerinde İzmir’e gittim. Karaciğer nakli yapıldı. 10 senedir yeniden doğmuş, yeniden yaşamış gibi oldum. İzmire gittiğim zaman doktorlar benden ümitlerini kesmişti. Çok şükür şu an iyiyim. Organ nakli konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Yıldırım da, Türkçe, Kürtçe ve Arapça söylediği şarkılarla katılanları coşturup kampanyaya destek verdi.

Yıldırım, Kızıltepe Devlet Hastanesinde organ bağışı ile ilgili bir kampanyaya destek vermek için geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Organ bağışı, toplumda kamusallaşmamış bir mesele. Ama aslında bu mesele ile ilgili bilgi aldığınızda ne kadar önemli bir hayır yapabildiğinizin farkına varıyorsunuz.  Nihayetinde hepimiz bir şekilde öleceğiz. Aslında bu ölüm başka hayatların yeniden yeşermesine yol açabilir. Öldükten sonrada bencil olmanın bir anlamı yok. Aslında bu çok insani bir mesele. Çok insana ulaşmak lazım. O yüzden kampanyalar çok önemlidir"

Daha sonra etkinliğe katılanlar, organ bağışında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber