Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Ağustos 2014 - 22:18 Yorum: 0

Kızıltepe'de elektrik kesintisi protestosu

İlçede bir grup elektrik kesintilerini protesto için Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı

Kızıltepe'de elektrik kesintisi protestosu

MARDİN (AA) – Kızıltepe’de elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları ürünlerinin zarar gördüğünü iddia eden grup, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı.

İlçede sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle düzenli sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup, Mardin-Kızıltepe karayolundaki TEİAŞ 16. İletim ve İşletme Grup Müdürlüğü önünde toplandı.

Grup daha sonra araçların önünü keserek, yolu taşlarla trafiğe kapattı.

Burada grup adına açıklama yapan Sevimli Mahallesi muhtarı Mikail Erbeyi, DEDAŞ’ın kendilerine kestiği yüksek meblağlardaki faturalar nedeniyle zor durumda olduklarını söyledi.

Erbeyi, ödeyebilecekleri bir rakamla DEDAŞ ile anlaşma yapmak istediklerini belirterek, “Ama maalesef 'ödeyelim' dediğimiz halde bu dikkate alınmadı. DEDAŞ bunu bilsin ki hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Bizi kurtaracak bir fiyat verilmeden eylemlerimize her gün devam edeceğiz” diye konuştu.

Olay yerine gelen ve Kızıltepe Kaymakamlığına vekalet eden Yeşilli Kaymakamı Müfit Gültekin, eylemcilere, sorunun çözümü için DEDAŞ yetkilileriyle telefonda görüştüğünü ifade etti.

Gültekin’in ikna çabaları sonrası, elektriklerinin verildiğini öğrenen grup, yaklaşık 1 saat kapalı kalan karayolunu trafiğe açtı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber