Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 14 Nisan 2022 - 11:58 Yorum: 0

Kızıltepe’de kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevrildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Bisiklet ve Spor Kulübü üyeleri tarafından 9-15 Nisan Kalp Haftası etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmak...

Kızıltepe’de kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevrildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Bisiklet ve Spor Kulübü üyeleri tarafından 9-15 Nisan Kalp Haftası etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmak ve kalp sağlığına dikkati çekmek amacıyla bisiklet turu düzenledi.

Kızıltepe Bisiklet ve Spor Kulübü üyeleri 09-15 Nisan Kalp Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Yenikent Mahallesinden başlayarak Kızıltepe Cumhuriyet Meydanı'na kadar pedal çevirdi. Etkinliğe ilişkin Kızıltepe İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bisiklet diyabet riskini azaltır. Kasları güçlendirir. Duruşunuzu iyileştirir. Eklem ağrılarını azaltır. Yaşlanmayı geciktirir. Bisiklete binmek stresi azaltır. Bisiklete binmek, düzenli ritmik hareketleri nedeniyle insanı rahatlatır, bütün fiziki ve ruhi unsurların uyum içinde çalışmasını sağlar. Bisiklet sayesinde en önemli kalp işlevlerinin yanı sıra kan deveranı da olumlu etkileniyor. Sonuçta çok daha ekonomik çalışan ve daha az yorulan bir kalp çıkıyor ortaya. Kalp krizlerine yol açan bütün etkenler geriliyorlar, düzenli fiziksel aktivite ile kalp krizi riski yüzde 50 düşüyor" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber