Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 21 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Kızıltepe'de nevruz kutlaması

Kızıltepe Kaymakamlığının düzenlediği etkinlikle Nevruz bayramı kutlandı

Kızıltepe'de nevruz kutlaması

MARDİN (AA) - Kızıltepe Kaymakamlığının düzenlediği etkinlikle Nevruz bayramı kutlandı.

Kaymakamlık binası yanında yapılan kutlamalarda saygı duruşu ve istiklal marşı okunurken, şiirler, müzik dinletileri, halk oyunları ve çeşitli yarışmalarla devam edildi. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in nevruz ateşini yakması ve ateşin üzerinden atlaması ile başlayan etkinlik program sonunda 2 bin 500 kişiye pilav ikram edilmesiyle son buldu.

Günün anlan ve önemini belirten konuşmayı yapan Sürekli Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ebru Eskalen, "Baharın başlangıcı olan nevruz bayramınız kutlu olsun mübarek olsun. Önümüzdeki yeni yıl cümlemiz için halkımız için bolluk olsun bereketli olsun" dedi.

Pilav ikramı sırasında bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, şöyle konuştu:

"Kızıltepe ilçemizde nevruz programı gerçekleştirdik. Nevruzun anlamı baharın gelişi diriliş bolluk bereket demek bizde nohutlu pilav ikram ediyoruz yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir yemek hazırladık. İnşallah bolluk huzur noktasında iyilik sevgi saygı noktasında olur. İnşallah her türlü şiddet çocuğa karşı kadına karşı toplumsal şiddet bunlar son bulur ümidiyle bütün herkesin nevruz bayramını kutluyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber