Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 18:08 Yorum: 0

Kızıltepe’de STK’lardan ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) DAEŞ'e yönelik başlattığı "Fırat...

Kızıltepe’de STK’lardan ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) DAEŞ'e yönelik başlattığı "Fırat Kalkanı" harekatına destek verdi.

TSK'nın koalisyon hava kuvvetleri ile birlikte Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi için başlatılan operasyona destekler sürüyor. Mardin'in Kızltepe ilçesinde bulunan bazı STK'lar yaptıkları açıklama ile harekatı desteklediklerini dile getirdi. Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ordumuz 24 Ağustos tarihi itibari ile Suriye topraklarına girme kararı aldı. Devlet yetkililerimizin yaptığı resmi açıklamaya göre terör örgütü DAEŞ'in elide bulunan Cerablus ve diğer yerleri örgütün elinden almak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için olduğunu açıkladılar. Harekatın sorunsuz sonuçlanmasını istiyoruz. Suriye mültecileri çok perişan oldu. 2011 yılından beri Suriye bir iç savaşın içindedir. Suriye halkı çok acılar çekti, sefil oldu. Her biri ayrı bir ülkeye sığınmak zorunda kaldı, evleri gitti, malları gitti, canları gitti. Avrupa sınırlarında insan muamelesi görmediler, bunlara rağmen bizim devletimiz onlara sahip çıktı. Onları vatanımızda kabul etti, kabul etmekle kalmadı onlara iş imkanı sağladı. İnşallah bu operasyon Suriye'ye huzur getirecek bir operasyon olur. Suriye vatandaşları kendi topraklarına dönebilsin fakat endişemiz odur ki amperyalistlere güven olmaz. Emperyalist güçler Ortadoğu'yu kan golüne çevirdiler, sözde demokrasi eksikmiş, onu tamalamaya geldiklerini söylediler. Fakat var olan demokrasimizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Devletimizi tahrip ettiler. Ama devletimiz asırlardan beri devlet tecrübesi olan bir Osmanlı devleti geleneğinden geliyor. İnşallah bu emperyalistlerin tuzağına düşmeyiz, onların topraklarımız,dinimiz, hükumetimiz üzerindeki emellerini boşa çıkartırız" dedi

Mardin Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cebrail Bülbül ise; operasyonun sorunsuz bitmesini ve Suriyelilerin sıkıntısız bir şekilde vatanlarına geri dönmesini temenni ettiklerini dile getirdi. Bülbül, "Suriye topraklarında kan ve göz yaşı dinsin ki bu insanlar kendi vatanlarına güven içinde yaşasın. İnşallah Türkiye devleti emperyalistlerin bizim topraklarımız üzerindeki emellerini boşa çıkarır. Biz Türkiye hakları olarak birilik ve beraberlik içinde yaşamak zorundayız. Türkiye haklarının birlik olma zamanı, biz birlik olursak hiçbir güç Türkiye devletine ve vatanımıza zarar veremez" diye konuştu.

İrfan Der Başkanı Abdullah Kavan da Türkiye devletinin bu operasyonla resmen sahada kendini gösterdiğini söyledi. Kavan, "Bundan önce herkes Türkiye giremez diyordu. Şu anlaşıldı ki Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Cerablus aşıldığında kim olursa olsun müdahale edilecektir. Bu operasyon bunu net bir şekilde göstermiştir. Fırat Kalkanı harekatı ile inşallah Suriye halkı bir rahatlığa ulaşır. Suriye'de ki bu kan diner" şeklinde konuştu.

Kızıltepe’de STK’lardan ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Kızıltepe’de STK’lardan ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Kızıltepe’de STK’lardan ’Fırat Kalkanı’ harekatına destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber