Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Kızıltepe'de yapılacak fakülte çalışmaları

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yapılması planlanan fakülte ve yüksekokul için beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı ziyaret etti

Kızıltepe'de yapılacak fakülte çalışmaları

MARDİN (AA) - Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yapılması planlanan fakülte ve yüksekokul için beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı ziyaret etti.

Senato Toplantı Salonu’nda yapılan görüşmede, fakülte yapımının çizim aşamasına gelindiği ve yaklaşık 2 ay sonra fakülte inşaatına başlanacağı kaydedildi.

Ziyarette konuşan Kaymakam Ermiş, Kızıltepe’de yapılacak fakülte için yer tahsisinin yapıldığını ve inşaat masrafları için üniversiteye bir milyon liranın bağışta bulunacaklarını ve yüksekokul için mevcut binalarının olduğunu kaydetti.

Proje için talimat veren Rektör Ağırakça ise, projenin tamamlanmasıyla fakültenin inşaatına başlanacağını, Kızıltepe Yüksekokulu’nu ilçeye taşıyacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla YÖK’te bir toplantının yapılacağını ve kendisinin de toplantıya katılacağını kaydeden Ağırakça, şöyle dedi:

"Hem üniversitemizle hem de Mardin ile ilgili çok güzel bir dosya sunacağız inşallah. Mardin ile ilgili çok güzel hayallerim vardır. İnşallah onları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. MESYO için Cumhurbaşkanımız görüşeceğiz. Kızıltepe’nin ve diğer ilçelerimizin taleplerini dile getireceğiz. Spor Bilimleri Fakültesi çalışmalarımız vardır. Kızıltepe Seracılık bölümü açacağız. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi’ni de düşünüyoruz. İnşallah bunları zaman içinde açıp Mardinlilerin ve Mardin dışındaki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız."

Ziyarette AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter, Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı İsa Tunç, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, OSB Başkan Vekili Süleyman Akar, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ve Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Menduh Çakar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber