Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 13 Mart 2015 - 18:18 Yorum: 0

Kızıltepe’de YGS sınavlarının yapılmamasına tepki

Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilcileri, ilçede 7 yıl önce toplu kopya yapıldığı gerekçesiyle sınavların artık yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi

Kızıltepe’de YGS sınavlarının yapılmamasına tepki

MARDİN (AA) - Kızıltepe Eğitim Bir-Sen temsilcileri, ilçede 7 yıl önce toplu kopya yapıldığı gerekçesiyle sınavların artık yapılmadığını öne sürerek tepki gösterdi.

Özgürlük meydanında bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, 15 martta 82 sınav merkezinde 2 milyon 126 bin 68 öğrencinin YGS sınavına gireceğini kaydetti.

Kızıltepe'de ise 7 yıl önce toplu kopya çekildiği gerekçesi ile ÖSYM tarafından 2008’de sınav merkezinin iptal edildiğini, bunun da buradaki öğrencileri mağdur ettiğini belirten Yılmaz, özellikle kız çocuklarının aileleri tarafından uzak yerlerdeki sınav merkezlerine gönderilmek istenmediğini ileri sürdü.

İlçede yaklaşık 70 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:

"2008’de yapılan ÖSS’de kopya çekildiği gerekçesi ile Kızıltepe’deki sınav merkezleri de iptal edilmiştir. Bununla da yetinilmemiş LYS, MTSK ve KPSS gibi sınavların da Kızıltepe’de yapılması uygulamasına son verilerek tüm Kızıltepe halkı cezalandırılmıştır. 2008’den bu yana 7 yıl geçti. Bu gün 2015 Türkiye’sinde yaşıyoruz. O günden bu güne pek çok kopya olayı yaşanmış, büyük skandallar zinciri yaşanmıştır. Fakat önlem almak için sınav merkezlerinin iptali uygulaması bir tek Kızıltepe’ye reva görülmüştür. Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe temsilciliği olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizi mağdur eden bu uygulamaların son bulması için başta ÖSYM olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. YGS, LYS, MTSK ve KPSS gibi sınavların Kızıltepe ilçemizde yapılmasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından gurup dağıldı.

ETİKETLER: Kızıltepe , ÖSYM , sınav , Tepki
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber