Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Ekim 2014 - 13:28 Yorum: 0

Kızım evlenmeden hamile kaldı...

Malatya Güncel Hukuk Danışmanı Avukat Zeliha Gültekin, Sizlerden gelen soruları yanıtlıyor.

Kızım evlenmeden hamile kaldı...

SORU:

KIZIM EVLENMEDEN HAMİLE KALDI ADAM ÇOCUK BENDEN DEĞİL DİYOR, NE HAK İDDİA EDEBİLİRİM ÇOCUK ONDANSA CEZA ALIRMI ÇOCUĞUN KİMLİĞİNİ NASIL ÇIKARTIRIZ

CEVAP:

İyi günler sayın okur,

Öncelikle vermiş olduğunuz sınırlı bilgiler ışığında net bir cevap vermemizin güç olduğunu belirtmek isteriz.  Buna rağmen genel bir bakışla size yardımcı olmaya çalışacağız.

Kızınızın yaşı bu durumda çok önemlidir.  Çünkü; eğer kızınızın yaşı küçük ise belirttiğiniz durum ceza kanunumuza göre suç oluşturmaktadır.

TCK. 103. Maddesine göre; Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç

yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Evlilik dışı bir çocuğun gerçek baba ile soybağı ilişkisinin kurulabilmesi için ya gerçek baba tarafından tanınması ya da gerçek babaya karşı anne, çocuk veya diğer ilgili kişiler tarafından babalık davası açılarak babalık hükmü verilmesinin talep edilmesi gerekmektedir.

Sizin durumunuz da babalık davası açılması gerekmektedir. Bu dava evlilik dışında doğmuş olan bir çocuğun babasının hükmen belirlenmesi amacıyla açılır ve dava sonunda çocuğun babası hukuken belli olur. Bu işlem sonunda ise çocuk evlilik içi doğmuş bir çocuk gibi tüm haklara sahip olur.

Son sorunuza gelecek olursak, Türk Medeni Kanunumuza göre, anne ve baba evli değil ise velayet anneye aittir. Dolayısı ile kızınızın doğumu gösteren resmî belgeyle nüfus müdürlüğüne müracaatı kimlik alabilmesi için yeterli olacaktır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber