Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin mevcut kapasitesini...

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin mevcut kapasitesini bin m3/günden 7 bin 920 m3/güne çıkaracak.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yerleşim yerinden toplanan atık suların arıtılarak doğaya geri kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Kızkalesi merkez evsel atık sularının arıtılması ve Avrupa Birliği Şehir Atıksuyu Direktifi ile Türk Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ve Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği'nde belirtilen şartlara uygun olarak deşarj edilmesi sağlanacak.

MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 2017 yılı turizm sezonundan önce tamamlanması planlanan tesiste, yeni ön arıtma-kum ve yağ tutucu ünitesi, Dengeleme-De-Ox Tankı, Anoksik Tank ve MBR (Membran Biyolojik Reaktör) sistemi ile biyolojik arıtma dizaynı ve ilave tesislerin yanı sıra uzun yıllar kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan elektronik mekanik tesislerin yenileme çalışmalarının da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Silifke ilçesinde yer alan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi ile Erdemli'deki Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi'nde rehabilitasyon ve kapasite artırımı çalışmalarının tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu anımsatan Aybak, "Atık su deşarj kalitesi açısından Türkiye'deki örneklerinden daha ileride ve iddialı atıksu arıtma tesislerine sahibiz. Mevcut tesislerimiz, devraldığımız ve kapasitelerini artırarak ekipmanlarını yenilediğimiz, inşaatını tamamladığımız atıksu arıtma tesisleri ile Mersin sahillerini temizleyerek Mavi Bayraklı plajlarımızın sayısını artıracağız" dedi.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılıyor

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi artırılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber