Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Ekim 2014 - 12:53 Yorum: 0

Kızkalesi'nde yüzde 100 doluluk beklentisi

Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nde turizmciler, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk yaşanmasını bekliyor

Kızkalesi'nde yüzde 100 doluluk beklentisi

MERSİN (AA) - DERVİŞ ÇÖMEZ - UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer alan Kızkalesi'nde, uygun iklimi ve deniz suyu sıcaklığı sayesinde Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranı yakalanması bekleniyor.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, AA muhabirine, yurdun birçok bölgesinde havaların soğumaya başladığını ancak Mersin ve çevresinde gündüz hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle adeta yaz aylarının sürdüğünü söyledi.

Yörenin, bu özelliği sayesinde yerli ve yabancı turistlerce ekim ayı sonuna kadar tercih edildiğini vurgulayan Kale, Kızkalesi çevresindeki tesislerde bu dönemde yüzde 50-60 doluluk oranı yaşandığına dikkati çekti.

Orta Avrupa bölgesinden gelen turistlerin özellikle bu ayları tercih ettiğini aktaran Kale, "Kızkalesi'nde deniz suyu sıcaklığı 25, hava sıcaklığı 29-30 derece. Ekim ayında bile denize girmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Kurban Bayramı tatilinde ise doluluk oranımızın yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Kale, yaz sezonunda ağırladıkları turist sayısının geçen yıla oranla yüzde 15 arttığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı, son yıllarda temmuz ve ağustosa denk geldi. Bu aylar, bölgemiz açısından çok önemli. Turizmin en hareketli olduğu dönemler. Ramazanın etkisini hissediyoruz ancak sonraki aylarda gurbetçilerimizin tatile gelmesiyle bu açık kapanıyor. Eylülde de inanılmaz yoğunluk yaşadık. Geçen yıla oranla bu yıl hem gecelemede hem de ciroda artış yaşandı. Ramazan ayı, üç yıl sonra tatil sezonuna denk gelmeyecek ve sezonlar daha dolu geçecek."

Bu arada, Kızkalesi sahiline gelen tatilciler, denizin keyfini çıkardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber