Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 16 Eylül 2014 - 15:58 Yorum: 0

Kızlar Manastırı restore ediliyor

Trabzon'un Boztepe Mahallesi'ndeki Kızlar Manastırı'nın kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışmalarının devam ettiği bildirildi

Kızlar Manastırı restore ediliyor

TRABZON (AA) - Trabzon'un Boztepe Mahallesi'nde iki teras üzerinde inşa edilen Kızlar Manastırı'nın kapsamlı restorasyon ve rölöve çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uygarlık ve kültür kenti olan Trabzon'da tarihi mekanları restore ederek turizme sunma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Restorasyon projesinin Büyükşehir Belediyesince yaptırıldığını belirten Gümrükçüoğlu, "Tarihi Kızlar Manastırı'nın restorasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Restorasyon tamamlandığında manastır ülke ve bölge turizmine çok önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Gümrükçüoğlu, Kızlar Manastırı'nın yeni hali ile kente gelen turistler için çekim merkezi olacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kızlar Manastırı kapsamlı bir şekilde restore ediliyor. Projenin en önemli kısmını aslına uygun olarak yapılacak olan manastırın içerisindeki tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarılması oluşturuyor. Kent turizmine önemli katkı yapması beklenen manastırın, restorasyon maliyeti 1 milyon 570 bin lira olacak. 2014 Mart ayında başlayan restorasyon çalışmalarının 450 günde tamamlanması hedefleniyor."

Restorasyonun tamamlanmasıyla turizme kazandırılacak tarihi mekanın şehrin kültür, sanat ve turizm hayatına önemli bir canlılık katacağına da dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Trabzon'un turizmde de yükselen değer olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

- Kızlar Manastırı

Boztepe yamacının şehre en hakim mevkisinde 1349-1390 yılları arasında 3. Alexios zamanında kurulan manastır, kuruluşundan itibaren birkaç defa onarılmış ve son şeklini 19. yüzyılda almıştır. Kızlar manastırının içerisinde kutsal su bulunan kaya kilisesi ve onun girişinde de şapel ve birkaç hücre bulunmaktadır. Kaya kilisesinin içerisinde de 3. Alexios ve eşi Theodora'ya ait frenksler bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber