Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Sağlık 15 Nisan 2021 - 23:48 Yorum: 0

KKTC’de kısmi sokağa çıkma yasağı sıkılaştırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde (KKTC), korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı 1 saat geriye...

KKTC’de kısmi sokağa çıkma yasağı sıkılaştırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde (KKTC), korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı 1 saat geriye çekilirken, birçok işletmelerin de kapanış saatleri geriye alındı.

Dünya genelinde yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) salgını kontrol altında tutmaya yönelik önlemler alınmaya devam ediyor. Bakanlar Kurulu, son günlerde ülkedeki Covid-19 vakalarında yaşanan artış üzerine sokağa çıkma yasağında ve cumartesi günü işletmelerin kapanış saatlerinde değişikliğe gitti.

Gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından KKTC Başbakanı Ersan Saner yaptığı açıklamada, artış gösteren vaka sayısı nedeniyle sokağa çıkma yasağında düzenlemeye gidildiğini ve 19-26 Nisan tarihleri arasında geçerli olmak üzere pazartesi - cumartesi günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının 1 saat geriye çekildiğini belirtti.

Alınan kararın ardından KKTC'de sokağa çıkma yasağının, 21.00 ile 05.00 saatleri arasında geçerli olacağını bildiren Saner, pazar günleri ise eczane ve benzin istasyonlarının muaf tutulduğu tam sokağa çıkma yasağının ise devam edeceğini kaydetti. Başbakan Saner ayrıca, cumartesi günleri açık olan sektörlerin saatlerinde yapılan değişik kapsamında, restoran, kafe, pastane, meyhane, berber, kapalı spor salonları ve açık olan diğer sektörlerin saat 18.00'de kapatılacağını dile getirdi.

KKTC'de alınan kararların 19 Nisan Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini belirten Saner, bu kararın 21 Nisan'da Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber