Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Ekim 2014 - 14:08 Yorum: 0

KKYDP destekleri Van'ın üretim kapasitesini artırdı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Altuner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon liralık hibe desteği verildiğini bildirdi

KKYDP destekleri Van'ın üretim kapasitesini artırdı

VAN (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın (KKYDP) uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon liralık hibe desteği verildiğini bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan KKYDP kapsamında "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" başlıklı programa yeni müracaatlar başladı. 

Müracaatlar ve desteklenecek yatırımlarla ilgili gazetecilere bilgi veren Altuner, kentte tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonu, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesine katkı sağlayan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından bu yana 68 tesise 15,2 milyon liralık hibe desteği verildiğini belirtti. 

Program kapsamında bitkisel ve hayvansal orijinli ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, sera, alternatif enerji üretim tesisleri konularında yapılacak yatırımlar için başvuruların kabul edileceğini anlatan Altuner, esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğini, hibeye esas en fazla yatırım tutarının bir milyon lira olduğunu kaydetti. 

Kentin en önemli gelir kaynaklarından birinin tarım olduğunu, programa ilgi gösterilerek nitelikli projelerin hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Altuner, müracaatların 24 Aralık'a kadar yapılabileceğini söyledi.

- KKYDP, Van'ın üretim potansiyelini artırdı

KKYDP'nin uygulanmaya başladığı 2006 yılından bu yana Van'da 26 milyon lira hibe desteği verildiğini vurgulayan Altuner, şöyle konuştu:

"Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programının etkisiyle mandıralarda işlenen süt miktarı 6,5 kat arttı. Günlük işlenen süt miktarı 2 bin tondan 13 bin tona yükseldi. Kentte 12 bin metreküp olan soğuk hava deposu kapasitesi 65 bin metreküpe çıktı. Yıllık un üretimi 50 bin tondan 112 bin tona yükseldi. Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi alt başlığıyla bugüne kadar 153 basınçlı sulama sistemi desteklendi. Programdan önce basınçlı sulama sistemleriyle sulanan arazi 800 dekar iken, 2014 yılında bu bin 100 dekara çıkmıştır. Bu kapsamda 840 yeni istihdam da sağlandı."

Altuner, desteklemelerle kentte önemli gelişmeler yaşandığını ancak bazı konularda eksiklikler bulunduğunu dile getirerek, "İlimizde tarım sektörünün gelişimi için makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bunun artırılması için kurum olarak gerekli çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber