Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 11:23 Yorum: 0

Klinik mikrobiyoloji uzmanları Adana’da buluştu

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından organize edilen "Rehberlerimizi Birlikte Kullanalım-Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Uygulama Rehberi:...

Klinik mikrobiyoloji uzmanları Adana’da buluştu

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) tarafından organize edilen "Rehberlerimizi Birlikte Kullanalım-Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Uygulama Rehberi: Üriner Sistem Örnekleri" başlıklı Adana bölge toplantısı, Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıya, KLİMUD Başkanı Prof. Dr. Burçin Şener ile çok sayıda mikrobiyoloji uzmanı katıldı. İki ayrı oturumda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını, ilk oturumun başkanlığını da yapan Prof. Dr. Hikmet Eda Alışkan yaptı.

İlk oturumda Doç. Dr. Şule Çolakoğlu, "2015 yılında idrar yolu enfeksiyonlarına neden olan "Escherichia coli ve Enterokok" türlerinde antibiyotik duyarlılık sonuçları ve ADSİ verileri", Doç. Dr. Filiz Kibar da "Rehber eşliğinde üriner sistem örneklerine mikrobiyolojik yaklaşım" konularında sunum gerçekleştirdi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Akgün Yaman'ın üstlendiği ikinci oturumda ise Uzm. Dr. Yusuf Keskin ve Uzm. Dr. Müjgan Bayer tarafından "Olgularla üriner sistem enfeksiyonları", Prof. Dr. Pınar Çınargil tarafından da "Üriner sistem enfeksiyonlarında kısıtlı bildirim" konuları ele alındı.

Klinik mikrobiyoloji uzmanları Adana’da buluştu

Klinik mikrobiyoloji uzmanları Adana’da buluştu

Klinik mikrobiyoloji uzmanları Adana’da buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber