Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:10 Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisinin yapımı hızla devam ediyor12:07 İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkara...12:06 MSB Kaynakları: (Terörle mücadele) "Irak’a sınır güvenlik sistemlerine iliş...12:05 Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...
23 Nisan
Yerel 08 Aralık 2019 - 17:08 Yorum: 0

KMÜ öğrencilerine iş sağlığı eğitimi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim semineri düzenlendi.

KMÜ öğrencilerine iş sağlığı eğitimi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim semineri düzenlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Öğretim Görevlisi Çağlar Yaylalı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Cem Akbulak'ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan KMÜ Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Ali Şen, iş güvenliğinin hayatımızdaki öneminden bahsederek, "İş yerlerimizde kazalara kader deyip geçmemeliyiz. Kazaları önlemek için tedbirlerimizi almalıyız. İş hayatımızda önce kendi sağlığımıza daha sonra başkalarının sağlığına zarar vermemeyi öğrenmeliyiz. Şimdiden faydalı bir etkinlik olması dileğiyle katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ilkokuldan itibaren çocuklara kazandırılmalı"

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Öğretim Görevlisi Çağlar Yaylalı ise "İş sağlığı ve güvenliğinin ilkokuldan başlayarak çocuklara aşılanması gerekiyor. İş güvenliği konusunda sizlere çok görev düşüyor. Sadece kendinize değil, iş arkadaşlarınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. İşçiler ne kadar güvenli bir ortamda çalışırsa o kadar mutlu ve verimli çalışacaktır. İş güvenliğinde birçok hakkımız var ama en önemlisi yaşam hakkıdır. "Bize bir şey olmaz" diyerek hem kendi hayatımızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atıyoruz." diyerek iş güvenliğinin yaşantımız için öneminden bahsetti.

"Kazaları önlemek, cezaları ödemekten daha ucuz"

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Cem Akbulak se risk değerlendirmeleri ve kazaları önlemek için yapılabilecekleri sıralayarak, "İş kazalarını önlemek bizim elimizde. Sadece iş yerinde değil hayatımızın her yerinde iş güvenliğine dikkat etmeliyiz. "Yıllardır bu işi yapıyorum, bir şey olmadı, bundan sonra da olmaz" diyerek ölümü çağırmamalıyız. Kazaları önlemek, cezaları ödemekten daha ucuzdur. Bu yüzden yaptığımız eğitimlerle bunları aşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Seminer, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve plaket takdimi ile sona erdi.

KMÜ öğrencilerine iş sağlığı eğitimi

KMÜ öğrencilerine iş sağlığı eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber