Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 11 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

KMÜ'de Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO), Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. KMÜ konferans salonunda düzenlenen etkinlikte...

KMÜ'de Çanakkale Zaferi ve şehitleri anma programı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO), Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. 

KMÜ konferans salonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak BESYO öğrencileri tarafından şiir dinletisi ve Çanakkale isimli oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra gazilerin katılımıyla “Yüzyılın Tarihi Buluşması” isimli söyleşi düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin, yaptığı konuşmada, zaferlerin sadece savaşlarla kazanılmayacağını söyledi.

Gençlere savaşların manevi duygusunun anlatılması gerektiğini dile getiren Tekin, "Artık zaferler eğitimle kazanılıyor. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bizler sadece eğitim ile değil, yaşamla da gençlerimize manevi değerlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Tarihin canlı şahitlerini sizlerle buluşturuyoruz" dedi.

Karaman Muharip Gaziler Derneği Başkanı Behiç Baş ise gazilik ve şehitlik ile ilgili fikirlerini paylaştı.

"Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının destanıdır" diyen Baş, şöyle konuştu:

"Gazi, bu kahramanlık destanını yazanlardır. Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü için ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan şehitlerimizi anmadan geçmek vefasızlık olur. Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 18 Mart, Çanakkale’nin geçilemeyeceği, Türk milletinin esir edilemeyeceği, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber