Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 10:53 Yorum: 0

KMÜ'de Selim Sırrı Tarcan konferansı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 'Beden Eğitiminin Meşalesi Selim Sırrı Tarcan' konulu konferans düzenlendi.Hacettepe Üniversitesi...

KMÜ'de Selim Sırrı Tarcan konferansı

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 'Beden Eğitiminin Meşalesi Selim Sırrı Tarcan' konulu konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyaseddin Demirhan, Kemal Esengün Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, Selim Sırrı Tarcan’ın beden eğitimiyle yatıp kalkan bir insan olduğunu söyledi.

Tarcan’ın tutkulu bir insan olduğunu dile getiren Demirhan, "Ülkemizde bu kadar değişik alanda bu kadar iyi işler yapan çok az sayıda insan var. Selim Sırrı Tarcan bunlardan birisidir. O sporcu, öğretmen, akademisyen, siyaset adamı, kültür insanı, iyi bir konuşmacı, her şeyden de önemlisi tutkulu bir insandır" dedi. 

Tarcan’ın beden eğitimi ve spor konusunda Alman cimnastiği yerine İsveç ekolunu benimsediğini ifade eden Demirhan, şunları kaydetti:

"Selim Sırrı Tarcan, beden eğitimini salt fiziksel aktivite olarak görmez. Bir yaşam tarzı olarak benimser. Ona göre spor herkes tarafından yapılabilmeli ve insanın sağlığına hitap etmeli. Bu bakımdan Tarcan, beden eğitimi ve spor konusunda Alman cimnastiği yerine İsveç ekolunu benimser. Beden eğitimi, performans yarıştırma dersi değildir, sağlıklı nesiller yetiştirmek içindir. Biz yeterince hareket kültürüne sahip bir toplum değiliz. O yüzden önce anneleri ikna etmeliyiz. Unutmayalım ki fiziksel aktiviteye ayrılan zaman akademik başarıyı düşürmez, tam tersine artırır. Ayrıca çocuklardan da çok fazla performans beklentisine girmemeliyiz. Sporun gayesi bu değildir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber