Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

KMÜ'de ümmet konulu seminer

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi, 'Ümmet' konulu seminer düzenledi.İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, İslami İlimler...

KMÜ'de ümmet konulu seminer

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi, 'Ümmet' konulu seminer düzenledi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminerde, ümmet kavramının, bir peygamberin tebliğ ettiği dine inanan veya o dine muhatap olanların meydana getirdiği topluluk anlamına geldiğini belirtti.

Ümmetin hak, adalet, iyilik gibi değerleri yaşatıp, şer ve kötülüklerin ortadan kaldırılması için mücadele etmesi gerektiğini belirten Çalış, bunun, gereği gibi yerine getirilebilmesi için ümmetin, başta din alimi olmak üzere her alanda ilim adamları yetiştirme sorumluluğunun bulunduğunu dile getirdi.

Dini literatürde alimlerin ümmet kavramını iki anlamda kullandığını ifade eden Çalış, şunları kaydetti:

"Bunlardan birincisi Peygamber Efendimizin tebliğinden haberdar olan bütün insanlar anlamındadır. Bu kullanım, Peygamber Efendimizin bütün insanlara rahmet olarak gönderildiğini ve ondan sonra bir rahmet elçisinin gelmeyeceğini ortaya koyan ayet ve hadislerden çıkarılmıştır. İkinci anlamı ise, Peygamber Efendimizin getirdiği dine; inanç, ahlak, ibadet ve sosyal düzen kurallarına içtenlikle inanan insanların tamamıdır. Ümmet denilince genellikle bu ikinci anlam kastedilmektedir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber